2.2.07

Προλάβετε!

Προλάβετε να αγοράσετε ότι καλό υπάρχει στο ταμπλώ!
Σήμερα η ΗΜΕΡΗΣΙΑ δημοσιεύει την εκτίμηση μεγάλων ξένων οίκων που περιγράφει ότι από το 50% της κεφαλοποίησης, θα φτάσουμε στο να κατέχουν οι ξένοι το 80% τα επόμενα χρόνια..
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=4671&subid=2&pubid=280178
Δεν είναι βέβαια κάτι καινούριο αυτό! Ότι καλό είχαμε σε εισηγμένη που ενδιέφερε ένα ξένο όμιλο αγοράστηκε και βγήκε από το ταμπλώ.. πολλές φορές μάλιστα σε εξευτελιστική τιμή..
Ας θυμηθούμε τη Vodafone (κάτι ήξεραν αυτοί - μετά βγήκαν οι υποκλοπές), η μητρική Coca Cola αγόρασε την 3Ε, το Haytt που το αγόρασαν σχεδόν όλο, η CosmOTE βρήκε τον Γερμανό της... και σίγουρα ξεχνάω αρκετές περιπτώσεις - το θυμάμαι θα τις συμπληρώσω.
Επιπλέον, από το 2003 - τα τελευταία κατώτερα της αγοράς - οι ξένοι μπήκαν όσο δεν πάει άλλο με αντίστοιχη μείωση του ποσοστού της κεφαλοποίησης που κατέχουν οι Ελληνες (αυτό δεν το έχω καταλάβει ακόμα, γιατί δηλαδή πουλάνε σαν τρελοί οι εγχώριοι θεσμικοί, υπόσχομαι να ασχοληθώ σε άλλο post...)

Τι δείχνουν όλα αυτά; Οι ξένοι αγοράζουν ότι καλό έχουμε σ'αυτή τη χώρα!!!
Προλάβετε!!!

Και πριν σκοντάψετε από το πολύ τρέξιμο, θυμηθείτε: ΕΤΕ!!!

[Στις 6/2/07 αποκλειστικές πληροφορίες του Capital για περαιτέρω αύξηση της συμμετοχής των ξένων: http://www.capital.gr/news.asp?Details=238882]
[Στις 7/2: Με 48,79% οι ξένοι στο ΧΑ τον Ιανουάριο!]
[Τέλος: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_1_07/02/2007_214963]

No comments: