25.5.07

Θα μας κλείσει!

Φτάνει η ώρα για ένα πραγματικό forum επενδυτών

Επιλέξαμε τρία μηνύματα από ένα επενδυτικό forum αμερικάνικου site για μία συγκεκριμένη μετοχή. Έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι παρατηρήσεις των επενδυτών αλλά και το επίπεδο της συζήτησης. Από μετοχή σε μετοχή βέβαια το επίπεδο αυτό είναι τελείως διαφορετικό, αλλά κι αυτό ίσως είναι μία ακόμη απόδειξη ότι το όμοια… έλκονται! Δεν θα ήταν καλό να υπάρχει και στην Ελλάδα ένα ενεργό forum επενδυτών; Ένας ζωντανός χώρος συζήτησης με πολλούς αναγνώστες και πολλούς αντίστοιχα συντάκτες μηνυμάτων. Θα ήταν κέρδος για την ίδια την αγορά.
Πιστεύοντας ότι πράγματι έτσι είναι, το Capital.gr πρόκειται στις επόμενες ημέρες να δώσει βήμα σε όλους τους αναγνώστες του. Με τη δημιουργία ενός λειτουργικού επενδυτικού forum θα μπορούμε όλοι μας να ανταλλάσσουμε απόψεις για την αγορά. Διότι η επανάσταση του Internet είναι αυτή ακριβώς: καταργεί το "μέγεθος" του δημοσιογράφου και κάνει πράξη την δημοκρατία και την ισοτιμία στη διάχυση της πληροφόρησης. Με το forum θεωρούμε ότι θα ικανοποιήσουμε δυο διαφορετικές κατηγορίες χρηστών του Capital.gr. Αφενός τους νεαρότερους επενδυτές, οι οποίοι ακολουθώντας την τάση του social networking θα σπεύσουν να καταθέσουν τις απόψεις τους για την αγορά ή επιμέρους μετοχές στα σχετικά fora και αφετέρου τους παλαιότερους, που θα θυμηθούν τις συναντήσεις τους στην ιστορική –πλέον– αίθουσα συναλλαγών της οδού Σοφοκλέους. Εκεί όπου με φόντο τη βοή των αντικρυστών και το ξύλινο ταμπλό με τις τιμές των μετοχών αντάλλασσαν απόψεις και πληροφόρηση δίνοντας έναν διαφορετικό τόνο στη χρηματιστηριακή καθημερινότητα.Παραθέτουμε αυτούσια τρια μηνύματα που διαβάσαμε στο αμερικανικό forum, δίχως σχόλια εκ μέρους μας. Η συνέχεια σε λίγες ημέρες επί της οθόνης του Capital.gr...
1."Πιστεύω ότι οφείλουμε να έχουμε πιο ενεργό ρόλο ως μέτοχοι και να πιέσουμε το Διοικητικό Συμβούλιο να δίνει λόγο για τις πράξεις του. Αν θέτουν ορισμένους στόχους, το ελάχιστο που περιμένω είναι να μας ενημερώνουν σε ποιο βαθμό τους πέτυχαν. Αν δεν τους πέτυχαν, να μας εξηγούν το γιατί και τι σκοπεύουν να διορθώσουν από αυτά που προκάλεσαν την αποτυχία. Και γι’ αυτό πάλι περιμένω μια ενημέρωση.Όλοι είμαστε υπεύθυνοι για τα αποτελέσματα των πράξεών μας. Γιατί να μην ισχύει το ίδιο και για το Δ.Σ. της εταιρείας".
2."Τι έγινε; Πούλησες νωρίς; Ο πρόεδρος είπε ότι στο εξής θα υπάρχει πλήρης διαφάνεια στις κινήσεις. Τι άλλο θες; Πιστεύεις ότι τα στελέχη σε άλλες εταιρείες συμπεριφέρονται το ίδιο υπεύθυνα; Ρίξε μια ματιά γύρω σου. Η Wall Street είναι γεμάτη απατεώνες".
3."Δες στο διάγραμμα το σχηματισμό αντιστροφής της πτωτικής τάσης τις τελευταίες ημέρες και εβδομάδες. Η μετοχή έχει τεράστια περιθώρια ανόδου στους επόμενους μήνες και χρόνια. Μελέτησέ την προσεκτικά".
Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@capital.gr

Ελπίζω να μας συγχωρέσουν την αντιγραφή, αλλά θα μας κλείσουν!
Anyway, θεωρώ ότι υπάρχει χώρος για όλους να πουν την άποψή τους.
Από την άλλη πιστεύω ότι θα είναι σημαντικό ακόμα για ένα λόγο: θα μας δωθεί η ευκαιρία να δούμε το πραγματικό επίπεδο των ασχολούμενων με το ΧΑΑ, το βάθος τους και γενικότερα πως βλέπουν τα πράγματα!
Ανάλογο forum διέθετε η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ και θύμιζε οπαδούς ΠΑΟΚ-ΑΡΗ πριν από μεταξύ τους παιχνίδι.. Ας ελπίσουμε τα χρόνια που μεσολάβησαν από το '99 να έχουν πιάσει τόπο...
Το blog τους περιμένει πάντως!!!

13 comments:

Anonymous said...

Πρέπει να δημιουργήσεις και εσύ 1 chat room.

Anonymous said...

Πως το σχολιάζεις?


Η φάμπρικα "φακελώματος" των επενδυτών που άνοιξε με την ευρωπαϊκή οδηγία για την προστασία από το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος έχει ήδη ξεκινήσει να δουλεύει σε υψηλές στροφές. Στο όνομα της "τρομοϋστερίας" η μία μετά την άλλη οι χρηματιστηριακές εταιρείες στέλνουν σε εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες τους "ειδοποιητήρια" με τα οποία τους καλούν να αποκαλύψουν απόρρητα και ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία για να μπορούν να καταρτίζουν συναλλαγές. Όλοι θεωρούνται "ύποπτοι" και αποκτούν φάκελο στις ΑΧΕ, ενώ σύντομα θα χρειάζεται δήλωση "πόθεν έσχες" για να αγοράσει κανείς ή να πουλήσει μετοχές.

Απόρρητα και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα όπως η επαγγελματική και οικογενειακή κατάσταση, το ύψος των αποδοχών και των περιουσιακών στοιχείων, η προέλευση των κεφαλαίων, ακόμη και το ύψος των διαθεσίμων που είναι σε θέση να επενδύσει κάποιος σε μετοχές ή αμοιβαία κεφάλαια, θα περιλαμβάνονται -εν είδη πόθεν έσχες- μαζί με το εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας, σε ειδικό φάκελο που έχουν ήδη αρχίσει από την 1η Μαρτίου να τηρούν τόσο οι τράπεζες όσο και οι χρηματιστηριακές εταιρείες για τους πελάτες τους.

Anonymous said...

Δεν συμφωνώ με καμία μορφή φακελώματος Nick

Anonymous said...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ ON LINE
ΣΤΟ IMERISIA.GR

Anonymous said...

ΕΛΤΡΑΚ,ΚLΕΕΜΑΝ,ΑΛΟΥΜΥΛ,ΤΙΤΑΝ(Π),ΝΤΡΟΥΚΦΑΡΜΠΕΝ,ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ,DIONIC.

ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ SMALL CAP ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΑ.

ΥΓ Ο ΤΙΤΑΝ(Π)ΚΑΙ Η DIONIC ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ SMALL CAP.

Παρατηρήτηριο Πυλαίας said...

τον καγκελαριο πως και δεν τον μπουζουριάσαν μετα απο το φιάσκο του 1999!

Anonymous said...

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΝΕ ΜΕΣΑ ?
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΕΣΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΜΕΤΟΧΕΣ ΑΠΟ ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΝΟΜΙΖΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΚΟΥΡΟΥ !!!!!!!!!!

Anonymous said...

«Ooooh, campione, the one and only, we are Liverpool. They say our days are numbered, we are not famous anymore, but Scrousers rule the country like we’ve always done before»...

Anonymous said...

γεια σου ρε Nick με τα ωραία σου.Από τα φακελώματα μας πετάς ξαφνικά στην Liverpool

geokalp said...

το blog έχει πάρει φωτιά! η αλλαγή ήταν καταλυτική! να γνωρίζετε όμως οτι μπορεί να μην γίνει συνδρομητικό (nova κλπ.) αλλά όσοι θα γράφουν comments θα πρέπει να έχουν ανοιξει identity στο gmail, η οποία να φαίνεται... δεν μου αρέσουν οι anonymous!

P.S. tip: μπορείτε να φτιάξετε και ψευδο-identities!!

no name said...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ TIP
PS ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΛΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ Η' ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΤΟΝ ΥΜΝΟ ΤΗΣ ΜΙΛΑΝ ?

elega said...

Milan milan solo con te

Milan milan sempre per te

Camminiamo noi accanto ai nostri eroi

Sopra un campo verde sotto un cielo blu

Conquistate voi una stella in pia.

A brillar per noi

E insieme cantiamo

Milan milan solo con te

Milan milan sempre per te

Oh oh oh oh ohOh oh oh oh oh oh oh oh

no name said...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΝΟ ΜΕ ΕΒΓΑΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΩ!!!!!!!
PS ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΜΝΟ ΤΗΣ EUROBANK?