19.6.07

ΜΡΒ #2 (εσείς θα μπείτε;)

Η Marfin Investment Group είπε τη Δευτέρα ότι έλαβε την έγκριση των αρχών για να προχωρήσει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέσω της έκδοσης νέων μετοχών από την Παρασκευή 22 Ιουνίου, με την Dubai Financial να έχει συμφωνήσει να καλύψει το 1/10 της προσφοράς.
Τον Μάιο, η Marfin πρότεινε την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 5,19 δισ. ευρώ με την έκδοση 14 νέων μετοχών για κάθε μία παλαιά, προκειμένου να χρηματοδοτήσει επενδύσεις χαρτοφυλακίου στη ΝΑ Ευρώπη.
Η περίοδος εγγραφής για τις νέες μετοχές θα διαρκέσει από τις 22 Ιουνίου έως τις 6 Ιουλίου, ενώ η διαδικασία του βιβλίου προσφορών για την προσφορά στο εξωτερικό θα ξεκινήσει την Δευτέρα.
Η έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών έχει οριστεί για τις 19 Ιουλίου, ανέφερε η Marfin σε ανακοίνωση.
Η Dubai Financial, που κατέχει το ένα τρίτο περίπου της Marfin Investment, είπε ότι οι νέες μετοχές θα διατεθούν στην τιμή των 6,70 ευρώ ανά μετοχή.
Ο μεγαλύτερος μέτοχός της, η Marfin Popular Bank, που κατέχει ποσοστό 97%, δεν θα εξασκήσει το δικαίωμά της και το ποσοστό της θα μειωθεί στο 6,5% περίπου μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
«Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την ανταπόκριση που είχαμε από σημαντικούς επενδυτές μέχρι στιγμής» είπε ο διευθύνων σύμβουλος της ΜIG Διονύσης Μαλαματίνας.
Η MIG σχεδιάζει να πωλήσει τις αδιάθετες μετοχές σε Έλληνες και ξένους θεσμικούς επενδυτές.
Η Deutsche Bank και η Merrill Lynch είναι οι συντονιστές και ανάδοχοι μαζί με την Citigroup.
Στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα συμμετάσχουν η Dubai Financial, η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος και η Keefe, Bruyette και Woods, ως συνδιαχειριστές, αναφέρεται ακόμα στην ανακοίνωση.
Newsroom ΔΟΛ

Γιατί να μπω εγώ στην ΑΜΚ όταν "ο μεγαλύτερος μέτοχος δεν θα εξασκήσει το δικαίωμά του;"
Μήπως η εταιρεία δεν θα βγάλει τα λεφτά που πρέπει και οι παλαιοί θέλουν να φύγουν;
Ή είναι κάτι άλλο που οι απέξω δεν γνωρίζουμε;
Ή - τέλος - αυτή είναι η πρακτική που ακολουθεί η Βγενοτράπεζα εδώ και κάμποσα χρόνια;

8 comments:

no name said...

ναι θα μπω στο 6.7

Παρατηρήτηριο Πυλαίας said...

Μπα! Δεν θα μπω..

livermak said...

η αποψη κοντευει να γινει εμμονη και μενος..εναντια στον ομιλο Μαρφβ.....εγω θα μπω παντως οταν μπουν ολα τα χαρτια της Α.Μ.Κ και την θεση μου στον ομιλο θα την κοψω στα δυο 50%μαρφβ 50%μρφκο

no name said...

μαλλον οποιος εχει καει στο χυλο φυσαει και το γιαουρτι

no name said...

μολις πουλησα τις "μανες"

no name said...

και μεθαυριο αν ολα πανε καλα θα δωσω τα δικαιωματα στα 100 ευρω

a.c. said...

Τα δικαιώματα θα έχουν τιμή εκκίνησης 136,65 ευρώ.

no name said...

ήμουν άτυχος τα έδωσα στα 18 ευρώ