22.6.07

Αναδημοσίευση!

Είναι πολύ καλό το άρθρο και δείχνει ότι η αποστασιοποίηση είναι αυτή που κάνει τη διαφορά!

Θεατής, αλλά και πρωταγωνιστής
22/6/2007 08:16

Προχθές το πρωί δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από έναν καλό μου φίλο που είχα να ακούσω αρκετούς μήνες. Αρχικά, νόμιζα ότι επρόκειτο για ένα κοινωνικού περιεχομένου τηλεφώνημα όμως, ο αγαπητός μου φίλος εν συντομία μου εξέφρασε την επιθυμία του να πάρει κάποιες θέσεις στην αγορά. Συγκεκριμένα, ο εν λόγω κύριος ενδιαφέρθηκε να δραστηριοποιηθεί στις αγορές εξωτερικού. Η αλήθεια είναι ότι οι επενδυτικές του επιλογές εκ των υστέρων απεδείχθησαν χρυσορυχείο.Για ακόμη μια φορά διαπιστώνω ότι αυτός που είναι έξω από το χορό διακρίνει τις ευκαιρίες πιο εύκολα.
Ίσως, το πιο μεγάλο αμάρτημα στο χρηματιστήριο είναι ο παρορμητισμός. Όμως, το να έχει κάποιος το δικό του επενδυτικό στυλ είναι απολύτως λογικό. Άλλωστε, όμοια μπορεί να είναι μόνο κάποια αυτοματοποιημένα συστήματα συναλλαγών, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να είναι όμοιοι δυο άνθρωποι. Ακόμη και τα πιο εξελιγμένα συστήματα χρειάζονται το ανθρώπινο φίλτρο. Εντέλει να πόσο όμορφος και αποτελεσματικός είναι ο άνθρωπος που έχει καθαρή σκέψη, ευελιξία και την πειθαρχία ενός ρομπότ! Είναι δύσκολο μάθουμε να χάνουμε, αλλά εξίσου δύσκολο είναι να πραγματοποιούμε και να διατηρούμε τα κέρδη μας σε βάθος χρόνου. Ίσως, ένα από τα μυστικά της επιτυχίας του επενδυτή είναι να βρίσκεται ταυτόχρονα στην θέση του θεατή αλλά και του πρωταγωνιστή στο έργο που ονομάζεται χρηματιστήριο.

Όρο Ρωμάνο - Διεθύντρια ξένων αγορών της Δυναμικής ΑΧΕΠΕΥ
oro.romano@capital.gr

6 comments:

Anonymous said...

Δεν πιστεύω να αρχίσαμε πάλι τις θεωρίες

Anonymous said...

Την Agean πως την βλέπεις?

gk said...

Η σωστή επένδυση στο χρηματιστήριο χρειάζεται την οικονομική θεωρία, αριθμοδείκτες, στατιστική, ψυχολογία ακόμα και πολιτική και κοινωνική επιστήμη. Να μην σου πω χρησιμοποιεί και νόμους της φυσικής, αλλά και ιστορία.
Αλλιώς ας παίξετε ιππόδρομο....

Anonymous said...

Συμφωνώ με το gk.

όσον αφορά την aegean αυτή είναι καλή μόνο βραχυπρόθεσμα.
Αν θες κάτι καλό επένδυσε Μαρφβ.

Anonymous said...

Πιστέυεις ότι ο πενταετής κύκλος ανόδου τελειώνει και μπαίνουμε πλέον σε κύκλο πτώσης. Άλλωστε η ιστορία αυτό έχει δείξει.

geokalp said...

Nick διάβασε πιο προσχετικά τις "υποψίες"...