1.8.07

Φαύλος κύκλος ρευστοποιήσεων...

Το ρολόι είναι γνωστό...

Αμερική - Ασία - Ευρώπη...

Μεγάλη πτώση σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, με τους κυριότερους δείκτες να σημειώνουν απώλειες άνω του 2%, αφού άλλη μία αμερικανική τράπεζα στεγαστικών δανείων και δύο αυστραλιανά επενδυτικά κεφάλαια υπέκυψαν στην πιστωτική κρίση.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια υποχώρησαν σημαντικά την Τετάρτη, ακολουθώντας την χθεσινοβραδινή πορεία της Γουόλ Στριτ, έπειτα από την προειδοποίηση της αυστραλιανής επενδυτικής τράπεζας Μacquarie Bank ότι οι μικροεπενδυτές αντιμετωπίζουν ζημίες ύψους έως 25% σε δύο κεφάλαια που επενδύουν σε ομόλογα, εξαιτίας των προβλημάτων στην αμερικανική αγορά ενυπόθηκων δανείων υψηλού κινδύνου.
Απώλειες κατέγραψε και η Γουόλ Στριτ την Τρίτη, αν και η συνεδρίαση είχε ανοίξει με κέρδη, καθώς η American Home Mortgage Investment είπε ότι δεν μπορεί πλέον να χρηματοδοτήσει στεγαστικά δάνεια και ενδέχεται να προχωρήσει σε ρευστοποίηση περιουσιακών στοιχείων, με τη μετοχή της να χάνει το 90% της αξίας της.

Στην πρώτη γραμμή των ρευστοποιήσεων στην Ευρώπη είναι ο χρηματοπιστωτικός κλάδος.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η δεύτερη μεγαλύτερη βρετανική τράπεζα Royal Bank of Scotland σημειώνει απώλειες 5,2% στις 562 πένες και η μεγαλύτερη ολλανδική εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών ING χάνει 2,8% στα 30,45 ευρώ.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=821324&lngDtrID=251

Και βέβαια εμείς " ..ανήκομεν εις την Δύση!"

Μαζικές ρευστοποιήσεις στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη
..καθώς οι επενδυτές, με αφορμή την επιδείνωση του κλίματος στις διεθνείς αγορές, εγκαταλείπουν τις θέσεις τους και κατοχυρώνουν κέρδη σε όλο το φάσμα της αγοράς.

No comments: