17.8.07

Δευτερο σχόλιο ξένου οίκου για τις εκλογές...

Λες και τα είχαν έτοιμα...

S&P: Οι εκλογές δεν επηρεάζουν την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας

Η Standard & Poor’s Ratings Services ανακοίνωσε σήμερα ότι οι πιστοληπτικές αξιολογήσεις της Ελλάδας και η αξιολόγηση της εικόνας της ελληνικής οικονομίας (A/Stable/A-1) δεν επηρεάζονται από την απόφαση του Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών για τις 16 Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρει το Reuters.
Σύμφωνα με τον οίκο, ανεξάρτητα από την πολιτική σύνθεση της νέας κυβέρνησης, το πιστοληπτικό προφίλ της χώρας θα διαμορφώσει η μελλοντική στρατηγική που θα ακολουθηθεί όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα των δαπανών.Η S&P Ratings Services επισημαίνει ότι τα "ratings", θα υποστηριχθούν από την ενισχυμένη επικέντρωση στη συγκράτηση των πρωτογενών δαπανών και ειδικά από τη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, κάτι που θα ανοίξει το δρόμο για τη δημιουργία πλεονάσματος μέχρι το τέλος της δεκαετίας.
Παράλληλα, υποστήριξη στα "ratings" θα παράσχει η διαρκής μείωση του δημοσίου χρέους σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, περίπου στο 90% του ΑΕΠ, σε συνδυασμό με τις προβλέψεις του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης της ίδιας της κυβέρνησης.
Ο οίκος σημειώνει ότι η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει ακολουθήσει στη διάρκεια της θητείας της ένα πρόγραμμα βαθμιαίας, μόνον, σταθεροποίησης παρά την άνετη κυβερνητική πλειοψηφία και τους διπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης από τους μέσους ευρωπαϊκούς που παρουσιάζει η χώρα.

Το τελευταίο - εάν δεν κάνω λάθος - λέγεται "μπηχτή"!
Και ως γνωστόν, την αλήθεια την μαθαίνεις απ' έξω...

1 comment:

Anonymous said...

Ξεκίνησε το τρένο της ανόδου. Όλα πάνω τώρα. Πρώτη αντίσταση οι 6000 μονάδες