30.10.07

Να πούμε κι ένα καλό λόγο

Η MIG καθίσταται ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης εμπορικών κέντρων στη Σερβία
Σχολιάζοντας την συμφωνία ο αντιπρόεδρος της MIG κ. Ανδρέας Βγενόπουλος δήλωσε ότι «η MIG καθίσταται πλέον ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης εμπορικών ακινήτων στη Σερβία και έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει εξαιρετικές συνέργειες με όλες τις εταιρείες που βρίσκονται υπό τον πλήρη ή μερικό έλεγχο της και που έχουν ήδη ή σκοπεύουν να αποκτήσουν παρουσία στην Σερβία».

Μεγάλο deal της MIG στο real estate της Σερβίας
Σημειώνεται δε ότι σύμφωνα με γνώστες των τιμών εξαγοράς ανα τετραγωνικό μέτρο, τα 1552 ευρώ ανα τ.μ. που κατέβαλε η MIG θεωρείται χαμηλό τίμημα σε σχέση με τις τιμές σε ανάλογες περιπτώσεις της ευρύτερης περιοχής, που έχουν φτάσει και τα 3.000 ευρώ ανα τετραγωνικό.

MIG: Με 66,67% σε σερβική εταιρεία εμπορικών ακινήτων
Εξάλλου, τονίζεται πως η εξαγορά της RKB, επιτρέπει στον αγοραστή χωρίς περιορισμούς, να αξιοποιήσει τα ακίνητα της εταιρείας, αναπτύσσοντας και νέες χρήσεις των ακινήτων καθώς και δραστηριότητες ανάλογα με την τοποθεσία αλλά και το πρόγραμμα ανακαίνισης των ακινήτων

Νομίζω ότι είναι η καλύτερη κίνηση που έχει γίνει με το πακτωλό χρημάτων που φαίνεται ότι διαθέτει ο Βγενόμιλος! Από την άλλη, όταν έχεις τόσες επιλογές, κάποια θα είναι και πολύ καλή... Και ίσως η μόνη, μέχρι στιγμής, που από την υπογραφή της συμφωνίας διακρίνεται ότι το τίμημα ήταν - σχετικά - χαμηλό!

Το ζήτημα με τον Βγενόμιλο παραμένει. Τι θα κάνει αυτές τις εταιρείες που αγοράζει; Θα τις διαχειριστεί ο ίδιος ώστε να κερδίσει από τις προσόδους, τα μερίσματα και τις υπεραξίες που θα δημιουργηθούν; Ή απλά θα περιμένει για να τις πουλήσει σε υψηλότερη τιμή; Εάν καταφέρει το δεύτερο, οι μέτοχοι θα πρέπει να παρουσιάζονται αδιάφοροι μεταξύ των δύο επιλογών, καθώς οι υπεραξίες θα πρέπει να καταγραφούν στο ταμπλώ. Η πρώτη περίπτωση είναι ο δύσκολος δρόμος και προϋποθέτει υψηλά standard οργάνωσης και διοίκησης. Να δούμε τι θα επιλέξει ο Όμιλος που μας έχει συνηθίσει σε απότομες αλλαγές στρατηγικής.

No comments: