25.2.08

Κ. Μητρόπουλος: Υπερτιμημένες οι ελληνικές τράπεζες

Ο κ. Κώστας Μητρόπουλος πρόεδρος της Kantor Σύμβουλοι Επιχειρήσεων επισημαίνει στο CapitalTV και στο δημοσιογράφο Νίκο Σαμοΐλη ότι οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν ελαφρώς υπερτιμημένες έναντι όλων των άλλων τραπεζών. Ωστόσο, εκτιμά πως έχουν εγγενή αξία την οποία έχουν δει οι επενδυτές και γι΄ αυτό τις προτιμούσαν όλα αυτά τα χρόνια.
Αναφερόμενος στα Βαλκάνια εκτιμά πως «παρατηρούμε μια γρήγορη αλλά σταδιακή εξάπλωση των ελληνικών τραπεζών» ενώ προβλέπει πως θα συνεχίσουν να εξαπλώνονται.
«Οι ισχυρότερες των ελληνικών τραπεζών θα συνεχίσουν τις εξαγορές και δεν αποκλείεται να δούμε και ενδιαφέρον ξένων τραπεζών ακριβώς λόγω της παρουσίας που έχουν στα Βαλκάνια» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Μεταξύ άλλων τονίζει πως με βάση τις αναλύσεις που διεξάγει η Kantor προκύπτει πως δεν αναμένεται να υπάρξει «μεγάλο γεγονός» μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, καθώς –όπως σημειώνει– οι συνθήκες για μια συγχώνευση μεταξύ μεγάλων τραπεζών δεν είναι κατάλληλες, ενώ προβλέπει πως για περίπου δυο χρόνια θα είναι μια «ήρεμη περίοδος».
http://www.capital.gr/news.asp?Details=456259

No comments: