17.3.08

Bear Stearns: Πουλήθηκε έναντι πινακίου φακής

Στα «χέρια» της JP Morgan Chase περνάει πλέον η Bear Stearns.
Η JP Morgan Chase συμφώνησε την Κυριακή να εξαγοράσει την Bear Stearns προς 236 εκατ. δολάρια σε μετοχές, σε μια συμφωνία που βάζει τέλος στην 85χρονη ανεξάρτητη πορεία της τράπεζας και τονίζει τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες σε περιόδους κρίσης.
Αξιοσημείωτο είναι ότι με τη συμφωνία αυτή η Bear Stearns αποτιμάται στα… 2 δολάρια ανά μετοχή (!), έναντι των 169 δολαρίων όπου είχε διαμορφωθεί η μετοχή της τον Ιανουάριο του προηγούμενου έτους και των 30 δολαρίων που είχε αγγίξει η τιμή της μετοχής της την Παρασκευή.
Όπως αναφέρουν οι "FT", η συμφωνία αυτή έχει τη στήριξη της Fed και του αμερικανικού υπουργείου Οικονομίας, ενώ, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της JP Morgan, πέραν των δανείων που χορηγήθηκαν στην Bear Stearns την Παρασκευή, η Fed συμφώνησε να χρηματοδοτήσει assets της τράπεζας με λιγότερη ρευστότητα αξίας έως και 30 δισ. δολαρίων.
Η Bear Stearns ιδρύθηκε το 1923, κατόρθωσε να ξεπεράσει τη «Μεγάλη Ύφεση» και προχώρησε στη δημόσια εγγραφή της το 1985, υπό την ηγεσία του κ. Alan "Ace" Greenberg.
http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/296921/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: