3.4.08

G. Soros: "Βλέπει" συνέχεια στην πτώση

Ως τη χειρότερη κρίση που έχει ξεσπάσει από τη Μεγάλη Ύφεση θεωρεί ο “γκουρού” G. Soros τις τωρινές αναταραχές που παρατηρούνται στις διεθνείς αγορές, ενώ προβλέπει πως τα χρηματιστήρια θα εμφανίσουν περαιτέρω απώλειες στο 2008, παρά την ενδεχόμενη προσωρινή ανάκαμψη.
Σύμφωνα με ξένα πρακτορεία, “πιάσαμε “γερά” χαμηλά, τα οποία όμως δεν αποτελούν τον τελικό πάτο της κρίσης” δήλωσε χθες ο Ούγγρος μεγαλοεπενδυτής, αναφερόμενος στην πορεία του δολαρίου και των χρηματιστηριακών αγορών μετά την εξαγορά της Bear Stearns Cos. από την JPMorgan Chase & Co. στις 17 Μαρτίου. Ο G. Soros πρόσθεσε πως η ανάκαμψη θα διαρκέσει έξι εβδομάδες με τρεις μήνες.Υπενθυμίζεται πως το καλοκαίρι του 2007 ο 77χρονος Soros ανήσυχος για την κρίση που είχε αρχίσει να κάνει την εμφάνιση της αποφάσισε να επανέλθει σε ενεργό ρόλο στο Quantum Endowment Fund, αξίας 17 δισ. δολαρίων.
Ο Soros “στοιχηματίζει” πως θα υπάρξει περαιτέρω κάμψη στο δολάριο, στα 10ετή κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ και στις αμερικανικές και ευρωπαϊκές αγορές. Στον αντίποδα αναμένει πως τα χρηματιστήρια της Κίνας και της Ινδίας θα εμφανίσουν κέρδη, παρά το γεγονός πως ο Sensex έχει χάσει μέχρι στιγμής στο έτος 22%.Αναφορικά με τις αναδυόμενες αγορές, ο Soros επισημαίνει για την αγορά της Ινδίας πως τα “θεμελιώδη μεγέθη παραμένουν ισχυρά”. Πάντως, είναι λιγότερο αισιόδοξος για τις κινεζικές μετοχές τύπου H που διαπραγματεύονται στο Χονγκ Κονγκ.Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά πως “παρατηρείται αυξανόμενη απροθυμία για διακράτηση δολαρίων, παρά το γεγονός πως υπάρχουν περιορισμένες εναλλακτικές λύσεις. Διανύουμε περίοδο αυξημένης αβεβαιότητας”.
http://www.capital.gr/news.asp?Details=478988

No comments: