22.5.08

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 15,6 δισ. δολάρια προχωρά η UBS με discount 31%

Σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 16 δισ. ελβετικά φράγκα (15,6 δισ. δολάρια), μέσω πώλησης νέων μετοχών στην τιμή των 21 φράγκων, σχεδιάζει να προχωρήσει η UBS.
H τιμή διάθεσης των μετοχών είναι 31% χαμηλότερη σε σχέση με την τιμή κλεισίματος των μετοχών της ελβετικής τράπεζας την Τετάρτη.Οι επενδυτές θα μπορούν να λάβουν επτά νέες μετοχές για κάθε 20 μετοχές που κατέχουν ήδη. Το πρόγραμμα διάθεσης μετοχών είχε ανακοινωθεί για πρώτη φορά την 1η Απριλίου, ενώ η εισαγωγή των νέων μετοχών στο χρηματιστήριο αναμένεται στις 13 Ιουνίου.Η UBS, η ευρωπαϊκή τράπεζα που εμφάνισε τις μεγαλύτερες καθαρές ζημίες από την κρίση στην αγορά ενυπόθηκου χρέους, έχει ως στόχο να εξισορροπήσει τον ισολογισμό της.
Οι ζημίες έχουν ανέλθει από τον περασμένο Ιούλιο σε 25,4 δισ. φράγκα και οι διαγραφές της σε 38 δισ. φράγκα.Οι μέτοχοι της ελβετικής τράπεζας ενέκριναν τη διάθεση μετοχών στην ετήσια γενική συνέλευση της 23ης Απριλίου. Στην ίδια συνέλευση είχε ανακοινωθεί επίσης η αποχώρηση του προέδρου της UBS Μαρσέλ Οσπέλ και η αντικατάστασή του από τον Πίτερ Κιούρερ.
Newsroom ΔΟΛ

No comments: