18.7.08

Επεκτείνεται η διάρκεια της συνεδρίασης στο Χ.Α

Την παράταση της διάρκειας της συνεδρίασης στο Χ.Α. κατά μισή ώρα ώστε να πλησιάσει περισσότερο αυτήν της Wall Street προανήγγειλε ο πρόεδρος του Χ.Α. Σπύρος Καπράλος σε εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στην κρατική τηλεόραση.Ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου ανάφερε πως η απόφαση λήφθηκε κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Ε.Κ. και του Χ.Α.
Σημείωσε πως το ελληνικό χρηματιστήριο έκλεινε την ώρα που ξεκινούσε η συνεδρίαση στην Wall Street με αποτέλεσμα το επενδυτικό κοινό να χάνει τη δυνατότητα αντίδρασης σε περίπτωση που υπήρχαν σημαντικές εξελίξεις από τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αγορά του κόσμου. «Για το λόγο αυτό», τόνισε, «η συνεδρίαση του Χ.Α. θα παραταθεί σύντομα κατά μισή ώρα».

Αναφορά όμως έγινε και στην απόφαση αλλαγής του τρόπου διαμόρφωσης των τιμών κλεισίματος. Ο κ. Καπράλος είπε πως «μετά από ένα χρόνο λειτουργίας του συστήματος των δημοπρασιών, διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν ορισμένες ατέλειες. Αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε αλλαγές, έτσι ώστε η τιμή κλεισίματος να είναι πιο κοντά σε αυτό που έχει γίνει κατά την διάρκεια της συνεδρίασης. Στόχος είναι να μειώσουμε τις δυνατότητες για σπέκουλα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης». Σε ερώτηση για τον τρόπο που θα αποτραπούν τέτοια φαινόμενα ο κ. Καπράλος τόνισε με νόημα πως «αυτοί που κάνουν παιχνίδια στο τέλος της δημοπρασίας θα καταλάβουν ακριβώς τι εννοώ».
http://www.capital.gr/news.asp?Details=541274

No comments: