22.8.08

Buffett: Οι ΗΠΑ πρέπει να μειώσουν τα ελλείμματα

Η αμερικανική κυβέρνηση θα πρέπει να δημιουργήσει ένα νέο "σχέδιο πολέμου" κατά των "δίδυμων πύργων" των ελλειμμάτων της, προκειμένου η οικονομία να μην αντιμετωπίσει νέους κινδύνους, τονίζει ο κ. Warren Buffett.
Οι δηλώσεις Buffett πραγματοποιήθηκαν σε ειδική ημερίδα, στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της Blackstone Group, κ. Peter Peterson, και το πρώην στέλεχος της Comptroller General, κ. David Walker. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην Ομάχα, με αφορμή την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ "IOUSA", το οποίο "άνοιξε" σε 350 κινηματογράφους των ΗΠΑ. Στο ντοκιμαντέρ υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ μπορούν να βρεθούν αντιμέτωπες με οικονομική καταστροφή εάν δεν ανακαλύψουν κάποιον τρόπο να καλύψουν τα 53 δισ. δολάρια των δαπανών τους, καθώς το κόστος για Medicare και κοινωνική ασφάλιση συνεχώς αυξάνεται, ενώ καταγράφεται και μείωση του παραγωγικού εργατικού δυναμικού.
Επιπρόσθετα, κάτι με το οποίο συμφώνησαν απόλυτα οι τρεις προαναφερθέντες, στο ντοκιμαντέρ υποστηρίζεται ότι οι ΗΠΑ είναι σχεδόν απόλυτα εξαρτώμενες από τους ξένους επενδυτές και από τις όποιες διαθέσεις τους για αγορές ή για πωλήσεις μετοχών και ομολόγων. "Οι πολίτες θα πρέπει να πουν στους πολιτικούς μας ότι χρειάζεται να κάνουν κάτι", σημείωσε ο κ. Peterson, με τον κ. Buffett, πάντως, να εξακολουθεί να θεωρεί τις ΗΠΑ το καλύτερο μέρος της υφηλίου, καθώς υποστήριξε ότι "οι προοπτικές κάποιου που έχει γεννηθεί στις ΗΠΑ εξακολουθούν να είναι καλύτερες από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.
http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/359889/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: