18.8.08

Έξι ελληνικές εταιρείες ξεχωρίζει η S&P

Στην ετήσια διεθνή λίστα της S&P Global Challengers -του ομίλου της Standard & Poor’s- με τις 300 εταιρείες μεσαίας κεφαλαιοποίησης που ενδέχεται να γίνουν τα «blue chip του αύριο» συγκαταλέγονται έξι ελληνικές εισηγμένες.
Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από την έκθεση με τίτλο «S&P Global Challengers Class of 2008» την οποία δημοσιοποιεί το Businessweek, πρόκειται για τις ακόλουθες ελληνικές εταιρείες: Folli-Follie (θέση 126), Fourlis (125), Frigoglass (124), Intralot (123), Marfin Egnatia Bank (122) και Όμιλος Μυτιληναίου (121).
Αξίζει να αναφερθεί πως η έκθεση πήρε το όνομα της από το γεγονός πως οι 300 εταιρείες θεωρούνται "διεκδικητές" της κορυφής από τους τωρινούς "ηγέτες" του κλάδου τους.
Βασικά κριτήρια για την κατάρτιση της λίστας είναι, μεταξύ άλλων, η αποτίμηση της τιμής της μετοχής, η ανάπτυξη των πωλήσεων και της κερδοφορίας, αλλά και η αύξηση στον αριθμό των εργαζομένων.
Στη λίστα περιλαμβάνονται συνολικά 33 χώρες, ενώ αφορά εταιρείες που διακρίνονται σε εννέα συνολικά κλάδους.
Πρέπει να σημειωθεί πως αδιαμφισβήτητος "κυρίαρχος" στην φετινή ετήσια έκθεση ήταν η Κίνα, με πάνω από το 1/4 του συνολικού αριθμού των επιχειρήσεων στη λίστα να είναι κινεζικές εταιρείες. Στην κατάταξη δεν υπήρχαν κυπριακές, βουλγαρικές, ρουμανικές ή ρωσικές επιχειρήσεις, ενώ η Τουρκία είχε τέσσερις «εκπροσώπους»: τις Tofas Turk Otomobil Fabrikasi A.S., Nuh Cimento Sanayi A.S., την Migros Turk T.A.S. και την Adana Cimento Sanayii ve Ticaret A.S.
http://www.capital.gr/news.asp?Details=557875

No comments: