27.11.08

Αύξηση 7% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Εθνικής Τράπεζας στο εννεάμηνο

Τα καθαρά κέρδη του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας στο εννεάμηνο του 2008 ανήλθαν σε 1,235 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2007. Η αποδοτικότητα των ιδίων κεφαλαίων διαμορφώθηκε σε 25% για το 9μηνο του 2008, οριακά μειωμένη κατά μία ποσοστιαία μονάδα έναντι του 9μήνου 2007.
Το συνολικό ύψος χορηγήσεων του Ομίλου στο εννεάμηνο κατέγραψε αύξηση 26%
, γεγονός που αποδεικνύει, όπως σημειώνει η ΕΤΕ, ότι συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι χρηματοδοτήσεις στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.
Η σχέση των δανείων σε καθυστέρηση προς το σύνολο των χορηγήσεων διαμορφώθηκε στο ιστορικό χαμηλό του 3,1%. Ωστόσο, ο Όμιλος, ενόψει της επιδεινούμενης διεθνούς συγκυρίας, αύξησε τις προβλέψεις έναντι πιστωτικού κινδύνου στο 3ο τρίμηνο κατά 21% σε 112 εκατ.ευρώ.
Τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, «επιβεβαιώνουν ότι συνεχίζουμε σταθερά στην κατεύθυνση της συνετής αύξησης των χορηγήσεων, της ενίσχυσης των κεφαλαίων μας και της διατήρησης της υψηλής ρευστότητάς μας, στοιχεία που συγκροτούν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Εθνικής στη σημερινή ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΤΕ Τάκης Αράπογλου, ο οποίος την Τετάρτη ανακοίνωσε και την ένταξη της Εθνικής Τράπεζας στο «πακέτο των 28 δισ.».

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=961839&lngDtrID=251

No comments: