27.11.08

Αποκλείει ο Ανδρ.Βγενόπουλος τη συμμετοχή της Marfin Egnatia στο «πακέτο» των 28 δισ.

Απέκλεισε κατηγορηματικά ο Ανδρέας Βγενόπουλος το ενδεχόμενο συμμετοχής της Marfin Egnatia Bank στο σχέδιο στήριξης των τραπεζών. Μιλώντας σε ημερίδα, ο κ. Βγενόπουλος άσκησε εκ νέου κριτική στο σχέδιο ενίσχυσης της ρευστότητας που αποφάσισε η κυβέρνηση.
«Έχουμε ρευστότητα και κεφαλαιακή επάρκεια και μετόχους να μας στηρίζουν εάν υπάρξει οποιαδήποτε ανάγκη στο μέλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βγενόπουλος, επισημαίνοντας ότι το συγκεκριμένο σχέδιο δεν ενισχύει την ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας, αλλά τις ανάγκες ορισμένων τραπεζών να επιλύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Επίσης, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα επίτευξης συμφωνίας ευρείας αποδοχής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από τη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση.
«Για να συμβεί αυτό θα πρέπει από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να γίνουν υπερβάσεις, θα πρέπει όλοι να συνεισφέρουν και να επιτευχθεί μια ευρεία συναίνεση» σημείωσε, για να συμπληρώσει: «Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, ο όμιλος της τράπεζας της Marfin είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε μείωση των περιθωρίων κέρδους προς όφελος του κοινωνικού συνόλου».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

No comments: