29.11.08

Σε κυβερνητικά χέρια ο έλεγχος της Royal Bank of Scotland

Στη βρετανική κυβέρνηση θα περάσει ο έλεγχος σε ποσοστό 57,9% του μετοχικού κεφαλαίου της Royal Bank of Scotland, καθώς οι υφιστάμενοι μέτοχοι άσκησαν δικαίωμα προτίμησης μόνον για 55,98 εκατομμύρια μετοχές, από το σύνολο των μετοχών που διατέθηκαν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της βρετανικής τράπεζας.

Ο αριθμός των μετοχών της RBS που απέκτησαν οι επενδυτές ανέρχεται μόλις στο 0,24% του συνολικού αριθμού που διατέθηκε. Αδιάθετες έμειναν 22,8 δισ. μετοχές, τις οποίες θα αποκτήσει η βρετανική κυβέρνηση.

«Κατά συνέπεια, το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών θα κατέχει περίπου το 57,9% του αυξημένου μετοχικού κεφαλαίου της RBS», ανακοίνωσε η βρετανική τράπεζα.

Η Royal Bank of Scotland ήταν, πριν την κρίση, η δεύτερη μεγαλύτερη ως προς τη χρηματιστηριακή αξία βρετανική τράπεζα. Σήμερα, έχει υποχωρήσει στην πέμπτη θέση της κατάταξης.

http://www.euro2day.gr/news/highlights/121/articles/409169/Article.aspx

3 comments:

Τdi said...

Στην Γλασκόβη, οι SME's έχουν δημιουργήσει ένα πολύ έντονο κλίμα αποστροφής από την RBS και την BOS, κυρίως λόγω του ότι σταματήσανε να τις βλέπουνε σαν ντόπιες τράπεζες...όσο αστείο και αν ακούγεται...

Όλοι λένε, for deposit? Definitely not to RBS or BOS...Τhese aren't scottish..no more!

Απλά ενημερώνω..

Τdi said...

Καλά για borrowing δεν λέει κανείς κουβέντα...

Δεν παίρνεις δάνειο...απλά!

geokalp said...

ευχαριστούμε για την ενημέρωση!

σκέψου όταν ήμουν εγώ εκεί η RBS έκανε μία από τις μεγαλύτερες εξαγορές της, την natwest