24.1.09

ΗΠΑ: "Πράσινο φως" σε φοροελαφρύνσεις $275 δισ.

Επιτροπή της αμερικανικής Γερουσίας ανακοίνωσε σήμερα ένα μέρος του σχεδίου για την ενίσχυση της αμερικανικής οικονομίας, που περιλαμβάνει 275 δισ. δολ. σε περικοπές φόρων για τις επιχειρήσεις, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

"Η χώρα βρίσκεται σε δίνη οικονομικών προβλημάτων και Κογκρέσο πρέπει να δράσει με θάρρος τώρα για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση", δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Max Baucus. "Μπορούμε να κάνουμε άμεση διαφορά για τους πολίτες της χώρα, περιορίζοντας τους φόρους τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τις οικογένειες που επίσης αγωνίζονται".

Τα μέτρα που προτείνει η Επιτροπή Οικονομικών της Γερουσίας, συνολικού ύψους 455 δισ. δολ. σε φορολογικές περικοπές και επενδύσεις, θα συγχωνευτούν σε ένα ευρύτερο νομοσχέδιο συνολικού ύψους 825 δισ. δολ. για την σταθεροποίηση και ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα πραγματοποίησε σήμερα σειρά συναντήσεων με ηγέτες του Κογκρέσου και από τα δύο πολιτικά κόμματα στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί για την άμεση προώθηση του σχεδίου.

Μεταξύ άλλων το σχέδιο της Γερουσίας προβλέπει φορολογικά κίνητρα 30 δισ. δολ. στο τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, καθώς και φορολογικές ελαφρύνσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Προβλέπει επίσης δαπάνες για επενδύσεις συνολικού ύψους 180 δισ. δολ. και φορολογικές περικοπές 500 εκατ. δολ. για ιδιώτες.

http://www.capital.gr/news.asp?Details=661775

Ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Γερουσίας Max Baucus, ανακοίνωσε την απελευθέρωση πακέτου φορολογικών μειώσεων και επενδύσεων ύψους 275 δισ. δολαρίων, που έχει στόχο την δημιουργία θέσεων εργασίας στην «πράσινη» ενέργεια, το οδικό δίκτυο και τον κλάδο υγείας.

Στο πακέτο περιλαμβάνονται μείωση φόρου εισοδήματος (500 δολάρια ανά φορολογούμενο) και μέτρα που δίνουν σε επιχειρήσεις την δυνατότητα να διαγράψουν περισσότερα ενεργητικά, καθώς και κίνητρα συνολικού ύψους 30 δισ. δολ. για την απασχόληση.

Υπάρχουν επίσης μέτρα που κατευθύνουν προς την δημιουργία θέσεων εργασίας στις κατασκευές σχολείων, στα οικοδομικά έργα και την ιατρική τεχνολογία πληροφορικής.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/442246/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: