26.1.09

*Σε μαζικές αγορές ελληνικών ομολόγων προχωρά η BlackRock

Σε αγορές ελληνικών, ισπανικών και ιταλικών κρατικών ομολόγων προχωρά η BlackRock, μετά την πρόσφατη μεγάλη διεύρυνση στις διαφορές απόδοσης των εν λόγω ομολόγων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών Bund, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «γελοία» τα spread.
Το σερί των υποβαθμίσεων από τον διεθνή οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's τον Ιανουάριο οδήγησε τις διαφορές απόδοσης μεταξύ ορισμένων κρατικών ομολόγων και των ομολόγων αναφοράς του γερμανικού Δημοσίου στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί από την υιοθέτηση του ευρώ, πριν από δέκα χρόνια. Μάλιστα, σύμφωνα με την BlackRock, οι τιμές υποδηλώνουν σήμερα ότι οι πιθανότητες διάσπασης της Ευρωζώνης κυμαίνονται από 10% έως 20%.
Το spread μεταξύ των γερμανικών 10ετών ομολόγων και των συγκρίσιμων τίτλων του ελληνικού Δημοσίου διογκώθηκε στις 297 μονάδες την περασμένη εβδομάδα, ενώ ξεπέρασε τις 300 μονάδες βάσης σήμερα. Το αντίστοιχο spread για τα ισπανικά ομόλογα διευρύνθηκε στις 123 μονάδες. Η Ισπανία έχασε την αξιολόγηση AAA από την S&P στις 19 Ιανουαρίου, ενώ υποβαθμίστηκαν επίσης η Ελλάδα και η Πορτογαλία.
Ομως, οι αλλαγές στις συστάσεις και τις αξιολογήσεις των διεθνών οίκων δημιουργούν ευκαιρίες για τους επενδυτές, επισημαίνουν στελέχη της BlackRock. Παρόλο που τα spread μπορεί να διευρυνθούν κι άλλο πριν συρρικνωθούν, οι αγορές έχουν μεγαλοποιήσει υπερβολικά την πιθανότητα να αναγκαστούν κάποιες χώρες να εγκαταλείψουν το ευρώ λόγω του κόστους των σχεδίων στήριξης του τραπεζικού κλάδου και τόνωσης της οικονομίας, δήλωσε ο Σκοτ Τιελ, επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος σταθερού εισοδήματος της BlackRock στο Λονδίνο.
«Είναι πολύ απίθανο να συμβεί αυτό», σχολίασε ο κ. Τιελ.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=13903&subid=2&tag=12734&pubid=5061170

Πλέον η Ελλάδα μπαίνει στο άρμα της διεθνούς κερδοσκοπίας!!
Κανένα άλλο σχόλιο!

No comments: