26.1.09

Brown: "Δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα"

H βρετανική κυβέρνηση θα δανειστεί και θα επενδύσει για να αντεπεξέλθει στην οικονομική ύφεση, αλλά δεν θα θέσει σε κίνδυνο την δημοσιονομική της σταθερότητα, δήλωσε σήμερα Δευτέρα ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας Gordon Brown.
“Δεν θα κάνουμε τίποτα που να διακινδυνεύει την μακροπρόθεσμη δημοσιονομική μας δύναμη”, είπε ο κ. Brown σε ομιλία του στο Foreign Press Association του Λονδίνου. “Το κόστος δανεισμού της κυβέρνησης είναι χαμηλό, ο στόχος πληθωρισμού παραμένει προτεραιότητα στην πολιτική μας και έχουμε σχεδιάσει μέτρα αποκατάστασης της δημοσιονομικής ισορροπίας καθώς η οικονομία επανακάμπτει”, συμπλήρωσε.
Η ομιλία του Brown ήρθε μετά από την ανακοίνωση του δεύτερου πακέτου στήριξης της κυβέρνησης για τις τράπεζες και την τόνωση του δανεισμού. Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι η κύρια πρόκληση στην επαναφορά της ροής των πιστώσεων είναι ότι ενώ κάποιες τράπεζες έχουν αυξήσει τις δραστηριότητές τους, υπάρχει μείωση πιστώσεων από ξένα ιδρύματα.
Ο Brown συμπλήρωσε ότι η κρατικοποιημένη Northern Rock έχει εξοφλήσει το μεγαλύτερο τμήμα του κυβερνητικού δανείου πριν από την προθεσμία. “Περισσότερα από 16 δισ. λίρες, δηλαδή περίπου τα δυο τρίτα του δανείου της Northern Rock, που της παρείχε η Bank of England πέρσι έχει αποπληρωθεί και νωρίτερα από την προθεσμία που είχε ορισθεί”.
http://www.capital.gr/news.asp?Details=662522

No comments: