24.1.09

Τις μετοχές των ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΓΕΚ και Jumbo ξεχωρίζει ως top pick της η Marfin Analysis σε ανάλυσή της για τις ελληνικές και τις τουρκικές μετοχές (Ιανουάριος 2009) με τίτλο «My name is Bond!».

Αναφερόμενη στο Χ.Α. η Marfin Analysis σημειώνει πως οι αποτιμήσεις των μετοχών διαπραγματεύονται με μεγάλο discount (30% σε σχέση με τις ευρωπαϊκές μετοχές, έναντι 15% premium στο παρελθόν), επίπεδα που είναι ανάλογα με της περιόδου πριν την ένταξη στην Ευρωζώνη.

Εκτιμά ταυτόχρονα ότι οι μέσες προσδοκίες των αναλυτών για την κερδοφορία των επιχειρήσεων είναι ιδιαίτερα υψηλές. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά οι συγκλίνουσες προβλέψεις για τα κέρδη ανά μετοχή του 2009 για αύξηση 8% θα αποδειχθεί κατά 25% υψηλότερη των πραγματικών μεγεθών. Σημειώνεται ότι η Marfin Analysis αναμένει πτώση 15% σε ετήσια βάση.

Σε γενικές γραμμές εκτιμά πως εταιρείες με υψηλή ρευστότητα είναι: Τ.Τ., ΑΤΕ, Εθνική Τράπεζα και οι κυπριακές τράπεζες. Χαμηλή ρευστότητα διαθέτουν οι Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς. Πιθανοί "παίκτες" στον τομέα των εξαγορών και συγχωνεύσεων είναι το Τ.Τ., η Πειραιώς και η Alpha Bank.

http://www.capital.gr/news.asp?Details=661372

No comments: