26.2.09

Η ευρωζώνη θα δείξει την αλληλεγγύη της, δηλώνει η Ανγκελα Μέρκελ

Τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης έχουν σταθεί πάντα αλληλέγγυα και έτσι θα συνεχίσουν, λέει η Ανγκελα Μέρκελ -με ρητή αναφορά στην Ιρλανδία- στη σαφέστερη μέχρι στιγμής ένδειξη της πρόθεσης της Γερμανίας να στηρίξει τους αδύναμους κρίκους της ΕΕ. Το «σωσίβιο» στους ασθενέστερους επί τάπητος στην έκτακη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής...
Μιλώντας στον ξένο Τύπο στο Βερολίνο η Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε πως «έχουμε δείξει αλληλεγγύη και τα πράγματα θα μείνουν έτσι», απαντώντας σε ερώτηση εάν η Γερμανία θα μπορούσε να προσφέρει στήριξη σε κάποια από τα πιο αδύναμα μέλη της ζώνης του ευρώ.
Η Γερμανίδα καγκελάριος έκανε ευθεία αναφορά στην Ιρλανδία, η οποία βρίσκεται σε δεινή θέση εν μέσω της παγκόσμιας κρίσης, λέγοντας ότι «μία χώρα όπως η Ιρλανδία βρίσκεται σε πολύ διαφορετική θέση από μία χώρα που έχει λιγότερες τράπεζες, όπως η Σλοβακία».
Υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό για τις χώρες της ευρωζώνης να νοιώθουν δεσμευμένες έναντι του Συμφώνου Σταθερότητας, αν και σημείωσε πως δεν είναι σαφές σε αυτό το στάδιο πώς θα επιστρέψουν σε αυτό το δρόμο οι ευρωπαϊκές χώρες, μεταδίδει σχετικά το Reuters.
Παράλληλα, η Γερμανίδα καγκελάριος χαιρέτισε τη δέσμευση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να επιστρέψει σε πολιτική δημοσιονομικής πειθαρχίας όταν παρέλθει η χειρότερη περίοδος της κρίσης. «Ο Ομπάμα έδειξε το δρόμο μπροστά -μετά την κρίση επιστρέφουμε σε πολιτική αποταμίευσης, το χαιρετίζω θερμά» ανέφερε.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=990525&lngDtrID=251

No comments: