23.2.09

Η Volkswagen μειώνει την παραγωγή της για πρώτη φορά τα 25 τελευταία έτη

Μείωση της παραγωγής της, για πρώτη φορά τα τελευταία 25 χρόνια, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία αυτοκινήτων στην Ευρώπη, Volkswagen.
Από τη διακοπή της παραγωγής κατά μία εβδομάδα θα επηρεαστούν 60.000 με 92.000 εργαζόμενοι.
Το μέτρο εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της εταιρείας να αποφύγει υπερβάλλουσα παραγωγική ικανότητα, σε μία περίοδο απότομης πτώσης των πωλήσεων αυτοκινήτων.Ήδη, οι ανταγωνιστές Daimler και BMW έχουν ανακοινώσει σχέδια μείωσης των εργατοωρών στις μονάδες παραγωγής τους.Η μείωση παραγωγής στη VW λαμβάνει χώρα σε μία ημέρα που το Βερολίνο επανέλαβε την έκκλησή του προς την Opel, τη γερμανική θυγατρική της General Motors, να παρουσιάσει σχέδιο αναδιάρθρωσης της πριν εξετάσει η κυβέρνηση Μέρκελ κρατική βοήθεια για τη δοκιμαζόμενη εταιρεία.
Παράλληλα, η γερμανική κυβέρνηση διέψευσε δημοσιεύματα ότι προτίθεται να δημιουργήσει μια «τράπεζα για την οικονομία», η οποία θα είναι σε θέση να απαντήσει στα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις.
Δημοσίευμα στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt υποστήριξε ότι μια τέτοια τράπεζα θα μπορούσε να τροφοδοτηθεί με κεφάλαια από επιχειρήσεις που διαθέτουν ρευστότητα και ότι η Ένωση Γερμανικών Βιομηχανιών θα μπορούσε να αναλάβει ρόλο συντονιστή.
Στο πλαίσιο του δεύτερου πακέτου τόνωσης της οικονομίας, το Βερολίνο έχει προβλέψει μεταξύ άλλων για τη δημιουργία Ταμείου 100 δισ. ευρώ για την εγγύηση επιχειρηματικών δανείων, όπου αντιμετωπίζονται προβλήματα αναχρηματοδότησης.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στον Τύπο, οι αιτήσεις για βοήθεια έχουν ήδη υπερβεί το προβλεπόμενο ποσό.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γερμανικό

No comments: