21.4.09

Περικοπές δαπανών από κυβερνητικά προγράμματα προανήγγειλε ο Ομπάμα

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι σύντομα θα ανακοινώσει την περικοπή δεκάδων άσκοπων ή αναποτελεσματικών κυβερνητικών προγραμμάτων, στο πλαίσιο γενικότερης προσπάθειας να αποκαταστήσει τη δημοσιονομική υπευθυνότητα απέναντι στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.
Στο εβδομαδιαίο ραδιοφωνικό μήνυμά του, ο Μπαράκ Ομπάμα ανέφερε ότι στην πρώτη σύγκληση του κυβερνητικού συμβουλίου σε πλήρη σύνθεση, που θα γίνει τη Δευτέρα, θα ζητήσει από επικεφαλής υπουργείων και υπηρεσιών να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις για περικοπές στους προϋπολογισμούς τους.
Ο Ομπάμα διόρισε δύο νέους αξιωματούχους, που θεωρούνται ειδικοί σε θέματα τεχνολογίας και προϋπολογισμού, οι οποίοι θα επιβλέπουν τη διαδικασία περικοπών κυβερνητικών δαπανών που θεωρούνται αναποτελεσματικές και υπέρογκες.
"Όπως το μέλλον μας εξαρτάται από την οικοδόμηση μίας νέας ενεργειακής οικονομίας, από τον έλεγχο του κόστους της υγειονομικής περίθαλψης και τη διασφάλιση ότι τα παιδιά μας θα έχουν και πάλι την καλύτερη εκπαίδευση στον κόσμο, επίσης εξαρτάται και από την αποκατάσταση του αισθήματος υπευθυνότητας έναντι του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού", ανέφερε ο Ομπάμα στο ραδιοφωνικό μήνυμά του. "Χωρίς σημαντικές αλλαγές για να αποφύγουμε τη διεύρυνση των ελλειμμάτων και του χρέους, βρισκόμαστε σε μη βιώσιμη πορεία", πρόσθεσε.
http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/04/19/1654590.htm

No comments: