25.5.09

Οι προμηθευτές της Μαγνησίας

Πενία τέχνας κατεργάζεται, ενίοτε δε και πρωτοποριακές. Οι επαγγελματίες της Μαγνησίας που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού άμεσα και έμμεσα, από ξενοδόχους έως εστιάτορες, αποφάσισαν να δημιουργήσουν έναν φορέα που θα παραγγέλνει πρώτες ύλες και αναλώσιμα για όλους ώστε να πετυχαίνει καλύτερες τιμές. Σχεδιάζουν επίσης να καταρτίσουν μια λευκή λίστα προμηθευτών, στην οποία θα εντάξουν όσες προμηθεύτριες εταιρείες θα προσφέρουν τιμές χαμηλότερες από αυτές του 2008.
Με τον τρόπο αυτό προσδοκούν ότι θα μπορέσουν να διατηρήσουν τις τιμές σε όλο τον κλάδο σε επίπεδα τέτοια ώστε να προσελκύσουν περισσότερους τουρίστες και να περιορίσουν τις απώλειες που πιθανόν θα έχει η κρίση. Σε πρώτη φάση θα προσκαλέσουν επιχειρήσεις όλου του κυκλώματος προμήθειας και διαχείρισης των προϊόντων για ξενοδοχεία, εστιατόρια, ενοικιαζόμενα δωμάτια κ. λπ. και στη συνέχεια σε προμηθευτές που εξοπλίζουν μια τουριστική επιχείρηση
.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyepix_1_24/05/2009_315879

Η ιδέα είναι πολύ παλαιά κι όχι πρωτοποριακή...
Είχε μάλιστα αποκτήσει αρκετή δημοσιότητα πέριξ της προηγούμενης περιόδου "φούσκας" 1999-2002 κυρίως μέσω διαδυκτιακών εφαρμογών.

No comments: