27.5.09

Roubini: Ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας

Το τέλος της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης είναι πιθανό να σημειωθεί στα τέλη του 2009 και όχι στα μέσα του τρέχοντος έτους, εκτιμά ο οικονομολόγος Nouriel Roubini, ενώ επισημαίνει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης στις ΗΠΑ θα παραμείνει στη συνέχεια κάτω από το μέγιστο δυνατό επίπεδο, όπως αναφέρει το οικονομικό κανάλι CNBC.

"Δεν είμαστε ακόμα στον πυθμένα της αμερικανικής και παγκόσμιας ύφεσης", δήλωσε ο Roubini. "Η συρρίκνωση συνεχίζεται και η περίοδος της οικονομικής ύφεσης θα ολοκληρωθεί προς το τέλος του έτους και όχι στα μέσα του 2009", συμπλήρωσε.

"Υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία ότι η ανάκαμψη βρίσκεται προ των πυλών", δήλωσε ο Roubini, καθηγητής στο Stern School of Business του New York University, σε ομιλία του στο Seoul Digital Forum.

"Ωστόσο, μια πιο νηφάλια ανάλυση δείχνει ότι απλά έχουμε πλησιάσει τον πάτο. Υπάρχει ακόμα φως στο τέλος του τούνελ ωστόσο θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για την ανάκαμψη η οποία θα είναι πιο αδύναμη από ο,τί αναμενόταν".

Ο ίδιος εκτίμησε ότι στη συνέχεια "η οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ θα παραμένει χαμηλότερα από το ανώτατο δυνατό επίπεδο για διάστημα τουλάχιστον δύο ετών", εν μέσω των μεγάλων ανισοτήτων στην αγορά κατοικίας και στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, αλλά και λόγω της διόγκωσης του δημόσιου χρέους.

http://www.capital.gr/news.asp?id=743617

No comments: