10.8.09

M. Mobius: Έρχεται διόρθωση 30% στις μετοχές

Υποχώρηση 30% έχουν μπροστά τους οι μετοχές παγκοσμίως, μετά από την ανάκαμψή τους από τα χαμηλά πολλών ετών και καθώς οι εταιρίες αυξάνουν τις προσφορές τίτλων, προέβλεψε ο επικεφαλής της Templeton, κ. Mark Mobius.
"Όταν έχεις αυτές τις ταχείες αυξήσεις, σχεδόν χωρίς διόρθωση, θα έχεις σίγουρα διόρθωση σε κάποιο σημείο, οπότε μπορούμε να περιμένουμε αρκετή μεταβλητότητα", είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Κουάλα Λουμπούρ. Ο MSCI World Index κέρδισε 54% από τα χαμηλά του Μαρτίου καθώς περισσότερα από 2 τρισ. δολ. κυβερνητικών δαπανών παγκοσμίως τόνωσαν τη ζήτηση και αναζωογόνησαν τις μεταπωλήσεις μετοχών. Χαρακτηριστικό είναι, γράφει το Bloomberg, πως κατά τις μεγαλύτερες φετινές δημόσιες προσφορές η China State Construction Engineering Corp. και η βραζιλιάνικη θυγατρική της Visa, VisaNet, συγκέντρωσαν περίπου 11.9 δισ. δολάρια.
"Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τις μετοχές είναι είναι οι αυξήσεις των δημοσίων προσφορών και οι εκδόσεις ομολόγων", ανέφερε. Επίσης ο κ. Mobius πρόσθεσε: "Οι επενδυτές θα πουλάνε για να πάρουν νέες μετοχές και αυτό θα επηρεάσει τις τιμές. Η διόρθωση μπορεί να συμβεί οποτεδήποτε, πιθανότατα και φέτος".
Επιπλέον, έκανε κάποιες εκτιμήσεις λέγοντας: "Μπορεί να μη δούμε ολόκληρη τη διόρθωση ταυτόχρονα. Ίσως να μη δούμε απότομη υποχώρηση κατά 20%. Μπορεί να έχουμε πτώση 10% εδώ, μετά μια άνοδο 5%, ύστερα ακόμη 10%. Θα δείτε αυτού του είδους τη μεταβλητότητα στις αγορές".
http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/533259/ArticleNewsWorld.aspx

O TYΠΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ ΣΩΣΤΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ
13-10-2008: M. Mobius: Είμαστε κοντά στα χαμηλά των αγορών
ΗΤΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΨΥΧΡΑΙΜΟΣ
23-3-2009: Mobius: Νέα bull market σε αναδυόμενες
ΝΟΜΙΖΩ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΕ

ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ (ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ) ΗΤΑΝ ΚΑΠΩΣ ΠΙΟ ..ΓΡΗΓΟΡΟΣ
18-4-2008: Mobius: "Η κρίση πλησιάζει στο τέλος της"

No comments: