14.8.09

us macro 13-8-09

ΗΠΑ: Απρόσμενη μείωση των λιανικών πωλήσεων τον Ιούλιο
οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά 0,1%, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, απογοητεύοντας τους οικονομολόγους αν και πολλοί κάνουν λόγο για μεγαλύτερο θετικό αντίκτυπο του προγράμματος στις λιανικές πωλήσεις Αυγούστου. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires, ανέμεναν αύξηση των πωλήσεων σε ποσοστό 0,8% τον Ιούλιο. Τον προηγούμενο μήνα το μέγεθος είχε σημειώσει άνοδο 0,8% με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία.

Νέο ρεκόρ σημείωσαν οι κατασχέσεις κατοικιών στις ΗΠΑ τον Ιούλιο
Ανοδο-ρεκόρ σημείωσαν τα μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια τον Ιούλιο στις ΗΠΑ, παρά τα προγράμματα ενίσχυσης για την αποφυγή των κατασχέσεων.
Οι κατασχέσεις κατοικιών, οι οποίες έχουν ασκήσει τεράστιες πιέσεις στην αγορά κατοικίας και την οικονομία, αυξήθηκαν κατά 7% τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο και 32% σε ετήσια βάση, καθώς ένα νοικοκυριό ανά 355 με στεγαστικό δάνειο έλαβε ειδοποίηση κατάσχεσης, όπως ανακοίνωσε η RealtyTrac την Πέμπτη.
Οι ειδοποιήσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν αθέτηση συμβολαίου, δημοπρασίες και κατασχέσεις από τράπεζες, έχουν αυξηθεί εξαιτίας, κυρίως, της ανεργίας.
Καθώς οι αναλυτές προβλέπουν περαιτέρω αύξηση της ανεργίας τους επόμενους μήνες, εκφράζονται φόβοι ότι την ίδια πορεία θα ακολουθήσουν και οι κατασχέσεις.
Newsroom ΔΟΛ

No comments: