23.9.09

Faber: "Ψήφος εμπιστοσύνης" στις μετοχές

Υπέρ των μετοχών τίθεται ο γνωστός επενδυτής κ. Marc Faber σε συνέντευξή του στο Bloomberg, προβλέποντας ότι έως το τέλος του 2009 ο S&P 500 θα έχει φτάσει στο επίπεδο των 1.250 μονάδων. Σύμφωνα με τον κ. Faber, η πληθώρα κεφαλαίων που έχει τοποθετήσει η αμερικανική κυβέρνηση στην οικονομία των ΗΠΑ θα οδηγήσει σε άνοδο του πληθωρισμού και αυτό θα στηρίξει τις μετοχές, οι οποίες με τη σειρά τους θα ακολουθήσουν πορεία καλύτερη από τα ομόλογα.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι "η αμερικανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να τυπώνει χρήμα" και αυτό θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη αδυναμία του δολαρίου αλλά και σε υποχώρηση των ξένων επενδύσεων στις ΗΠΑ. Σε ό,τι αφορά τις επιλογές του, συνιστά στους επενδυτές τοποθετήσεις στον φαρμακευτικό κλάδο και σε εταιρίες όπως η Johnson&Johnson αλλά και σε πετρελαϊκούς ομίλους.
Την ίδια στιγμή, όμως, υπογραμμίζει πως η υφήλιος πιθανώς να βρεθεί αντιμέτωπη με μια νέα κρίση εντός των επόμενων τριών έως πέντε ετών, γεγονός το οποίο εάν συμβεί μπορεί να οδηγήσει σε κατάρρευση το καπιταλιστικό σύστημα.
http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/544113/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: