9.9.09

HELEXPO-STATBANK: 5ο BUSINESS FORUM, βράβευσε τις πιο δυναμικές επιχειρήσεις

H Jetoil, η Σωληνουργεία Κορίνθου και η Χαλκόρ, η Folli-Follie και η Κορρές, η OTE-COSMOTE, INTRALOT, TITAN, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, MARFIN και PHARMATHEN, είναι μεταξύ των εταιρειών που βραβεύτηκαν από τη HELEXPO και τη STATBANK στο πλαίσιο των εργασιών του 5ου Business Forum της 74ης ΔΕΘ, που ήταν αφιερωμένο στις Επενδύσεις ως αντίδοτο στη διεθνή οικονομική κρίση.Η βράβευση των πλέον δυναμικών σε εξωστρέφεια και επενδύσεις επιχειρήσεων, τόνισε από το βήμα της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της HELEXPO A.E., κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος, αποτελεί ελάχιστη τιμητική αναγνώριση της επιτυχημένης δράσης τους και δίνει το παράδειγμα αλλά και το ηθικό κίνητρο για ακόμη μεγαλύτερα επενδυτικά και εξαγωγικά επιτεύγματα, σηκώνοντας τη σημαία της ανάπτυξης και κυρίως της Ελλάδας και στα πιο μακρινά σημεία του πλανήτη.Στο ίδιο μήκος κύματος ο διευθύνων σύμβουλος της STATBANK, κ. Σπύρος Κτενάς, επεσήμανε ότι παρά την κρίση υπάρχουν και καλές εξελίξεις και πολύ δυναμικές ελληνικές επιχειρήσεις και ότι βασική προτεραιότητα εν μέσω της διεθνούς οικονομικής ύφεσης πρέπει να είναι η στήριξη της βιομηχανίας της χώρας και η τόνωση της εξωστρέφειας των επιχειρηματικών πρωτοβουλιών τόσο του κράτους, όσο και ιδιωτών.
Τα Βραβεία αφορούσαν, συγκεκριμένα, έξι Κατηγορίες: EXPORT LEADERS, INVESTMENT LEADERS, ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ-DIAMONDS ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ (όσον αφορά την εξωστρέφεια και τα υποκαταστήματα στο εξωτερικό), ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΝΟΣ ΔΙΚΤΥΟΥ και ΝΑΥΤΙΛΙΑ.
Στην Κατηγορία EXPORT LEADERS, είχαν οριστεί οι Υποκατηγορίες: Κύκλος εργασιών εξαγωγών, Ποσοστό Εξαγωγών επί του συνολικού κύκλου εργασιών της εταιρείας και Υποκαταστήματα στο εξωτερικό.
Στην υποκατηγορία «Κύκλος εργασιών Εξαγωγών» παρέστησαν και παρέλαβαν τις διακρίσεις εκπρόσωποι των διοικήσεων των εταιρειών JETOIL και ΧΑΛΚΟΡ.
Στην υποκατηγορία «Ποσοστό Εξαγωγών επί του συνολικού κύκλου εργασιών της εταιρείας παρέστη στην εκδήλωση και παρέλαβε το βραβείο της η ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ενώ στην υποκατηγορία «Υποκαταστήματα στο Εξωτερικό» παρέστησαν και παρέλαβαν τα βραβεία εκπρόσωποι των διοικήσεων των εταιρειών FOLLI-FOLLIE και KORRES.
Στην Κατηγορία INVESTMENT LEADERS είχαν οριστεί οι Υποκατηγορίες: Ελληνικές επενδύσεις στο εξωτερικό, Ελληνικές επενδύσεις στην Ελλάδα, Επενδύσεις στον Ελληνικό Τουρισμό, Επενδύσεις ελληνικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στο εξωτερικό.
Στην Υποκατηγορία «Ελληνικές Επενδύσεις στο εξωτερικό» οι τρεις κορυφαίες επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν είναι οι OTE-COSMOTE, INTRALOT, TITAN (εκπροσωπήθηκαν όλες στην εκδήλωση), στην Υποκατηγορία «Ελληνικές επενδύσεις στην Ελλάδα» παρέστησαν στην εκδήλωση και βραβεύτηκαν εκπρόσωποι από τις εταιρείες ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, MARFIN και PHARMATHEN, από την Υποκατηγορία «Επενδύσεις στον Ελληνικό Τουρισμό» από τις εταιρείες TEMES S.A., AQUIS HOTELS και LAKITIRA HOTELS και από την υποκατηγορία «Επενδύσεις ελληνικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στο εξωτερικό» από την εταιρεία CLASSICAL HOTELS.
Στην Κατηγορία DIAMONDS ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ- είχαν οριστεί οι Υποκατηγορίες Εμπόριο, Βιομηχανία και Τουρισμός.
Στην Υποκατηγορία «Εμπόριο» οι τρεις κορυφαίες επιχειρήσεις που παρέστησαν και βραβεύτηκαν ήταν είναι οι ΜΑΣΟΥΤΗΣ, FANNY SA ΕΝΔΥΣΗ και ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ (εκπροσωπήθηκαν όλες στην εκδήλωση), στην Υποκατηγορία «Βιομηχανία» οι ΑΛΟΥΜΥΛ ΜΥΛΩΝΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και ΚΑΠΝΙΚΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ (εκπροσωπήθηκαν όλες στην εκδήλωση) και στην υποκατηγορία «Τουρισμός» εκπροσωπήθηκαν στην εκδήλωση και βραβεύτηκαν οι SANI HOTELS (SANI-PALLINI) και ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ-ΤΟΡΝΙΒΟΥΚΑΣ.
Στην Κατηγορία ΤΡΑΠΕΖΕΣ οι τρεις κορυφαίες για την εξωστρέφεια και τα υποκαταστήματα στο εξωτερικό που βραβεύθηκαν είναι οι EUROBANK, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και ALPHA BANΚ (εκπροσωπήθηκαν όλες στην εκδήλωση).
Στην Κατηγορία ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΚΤΥΟΥ εκπροσωπήθηκαν στην εκδήλωση και βραβεύτηκαν η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και η VODAFONE.
Τέλος στην Κατηγορία ΝΑΥΤΙΛΙΑ εκπροσωπήθηκαν στην εκδήλωση και βραβεύθηκαν είναι οι AEGEAN MARINE PETROLEUM και EXCEL MARITIME CARRIERS.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=15456&subid=2&pubid=15809141

No comments: