11.9.09

Νέα βουτιά στις τιμές των κατοικιών "βλέπει" η Meredith Whitney

Νέα βουτιά έως και 25% θα μπορούσαν να σημειώσουν οι τιμές των αμερικανικών κατοικιών – οι οποίες έχουν ήδη χάσει το ένα τρίτο από τα υψηλά του 2006 – καθώς το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ συνεχίζει να αυξάνεται, εκτίμησε η αναλύτρια Meredith Whitney σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC."Νομίζω ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως οι τιμές των κατοικιών θα μειωθούν δραματικά στο επόμενο διάστημα. Το ερώτημα είναι πότε ακριβώς θα συμβεί αυτό", δήλωσε η Whitney της Meredith Whitney Advisory Group η οποία είχε προβλέψει με ακρίβεια την παρ ολίγον κατάρρευση της Citigroup Inc. "Αν δείτε την εικόνα στην ανεργία, προσωπικά δεν βλέπω αναστροφή σύντομα", δήλωσε.
Η αύξηση των καταναλωτικών δαπανών θα μπορούσε να αλλάξει την εικόνα για την αμερικανική οικονομία, εκτίμησε η γνωστή αναλύτρια, "ωστόσο αυτό είναι απίθανο εν μέσω της ύφεσης".
"Οι Αμερικανοί καταναλωτές και οι μικρές επιχειρήσεις δεν έχουν πρόσβαση στον δανεισμό που συνεχίζει να συρρικνώνεται", δήλωσε η Whitney. "Είναι προφανές ότι αυτό δεν αποτελεί καλό οιωνό για τις καταναλωτικές δαπάνες".Αναφερόμενη στον τραπεζικό τομέα, εκτίμησε ότι οι τράπεζες δεν έχουν μεγάλα περιθώρια για τη βελτίωση της κερδοφορίας τους. Οι μετοχές των τραπεζών δεν αναμένεται να ωφεληθούν από τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου, "όπως έγινε το β΄ τρίμηνο όταν ήταν υποτιμημένες".
http://www.capital.gr/News.asp?id=811264

No comments: