24.10.09

ΗΠΑ: άλλες δυο περιφερειακές τράπεζες χρεοκόπησαν #101

;Aλλες δυο τράπεζες χρεοκόπησαν και οι πόροι τους μεταβιβάστηκαν με αποφάσεις των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ χθες Παρασκευή. Ο αριθμός των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που έχουν καταρρεύσει μέχρι στιγμής εντός 2009, έφθασε, έτσι, τα 101.

Τα δυο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που προστέθηκαν σε όσα χρεοκόπησαν, εν μέσω της πιο βαθιάς και παρατεταμένης ύφεσης μετά την δεκαετία του 1930 στη χώρα, ήταν περιφερειακές τράπεζες στη Φλόριντα και στην Τζόρτζια.

Μετά τις χρεοκοπίες επενδυτικών τραπεζών της Ουόλ Στριτ, που βρέθηκαν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων εντός κι εκτός της χώρας, και την εσπευσμένη "διάσωση", με ομοσπονδιακά κεφάλαια, αρκετών άλλων, οι εφετινές χρεοκοπίες έπληξαν κυρίως μικρότερες, τοπικές και περιφερειακές τράπεζες.

Η 100ή χρεοκοπία ήταν αυτή της Partners Bank στην πόλη Νάπολη στη Φλόριντα. Η τράπεζα διαχειριζόταν πόρους αξίας 66 εκατ. δολαρίων. Η ομοσπονδιακή επιχείρηση ασφάλισης των καταθέσεων (FDIC, επέχει ρόλο ρυθμιστικής αρχής), ανακοίνωσε ότι το πελατολόγιο της Πάρτνερς Μπανκ ενσωματώνεται σε αυτό της Stonegate Bank, που εδρεύει επίσης στη Φλόριντα.

Οι πόροι της American United Bank, της 101ης τράπεζας που χρεοκόπησε, με έδρα την πόλη Λόρενσβιλ στη Τζόρτζια, περιέρχονται με τη σειρά τους στον έλεγχο της Ameris Bank. Η τράπεζα είχε πόρους αξίας 111 εκατ. δολαρίων.

Η FDIC συχνά υπαγάγει τους πόρους τραπεζών που χρεοκοπούν σε μεγαλύτερες και ισχυρότερες.

Μέχρι στιγμής εφέτος η μεγαλύτερη τράπεζα που κατέρρευσε ήταν η Colonial Bank, στην Αλαμπάμα, με πόρους 25 δις δολαρίων--ήταν η 6η μεγαλύτερη τράπεζα που χρεοκόπησε στην ιστορία των ΗΠΑ.

Οι 101 χρεοκοπίες του 2009 είναι οι περισσότερες ιστορικά από το 1992.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1732963

No comments: