25.10.09

Βρετανία.'Αυτοκτονία' θα ήταν μία ξαφνική διακοπή των φορολογικών κινήτρων, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Μπράουν

"Αυτοκτονία χαρακτήρισε ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν μία ξαφνική διακοπή των κυβερνητικών φορολογικών κινήτρων για την οικονομία.

Μιλώντας με αφορμή την 80η επέτειο του κραχ της Γουόλ Στριτ, ο κ. Μπράουν σημείωσε ότι οι καιροί είναι ακόμη σκληροί αλλά η εμπιστοσύνη έχει αρχίσει να επιστρέφει σε μερικές περιοχές της Βρετανίας.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ακόμη ότι η οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει από το νέο έτος και υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στον οικονομικό τομέα.

"Αν και υπάρχουν σημάδια ότι η εμπιστοσύνη έχει ξεκινήσει να επιστρέφει σε ορισμένες περιοχές, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Τώρα περισσότερο από ποτέ είναι ο καιρός για σταθερές και ξεκάθαρες πολιτικές. Για αυτό θα ήταν αυτοκτονία να θέσουμε την ανάκαμψη σε κίνδυνο με το να σταματήσουμε ξαφνικά την χρηματοδότηση και τις επενδύσεις που υποστηρίζουν τους νέους ανθρώπους, τις οικογένειες και τις επιχειρήσεις" δήλωσε ο Γκόρντον Μπράουν.

"Αυτό που έχει σημασία είναι τι κάνει η Ευρώπη. Χρειαζόμαστε ένα σχέδιο για να κινητοποιήσουμε περαιτέρω τους πόρους μας προς υποστήριξη των επιχειρήσεων και των θέσεων εργασίας" πρόσθεσε ο κ. Μπράουν, υπογραμμίζοντας ότι η μάχη εναντίον της οικονομικής κρίσης μπορεί να κερδηθεί από τις χώρες που απέρριψαν τον προστατευτισμό.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1733026

No comments: