26.10.09

Κατσέλη: Σχέδια για πλαφόν σε επιτόκια καρτών

λαφόν στα επιτόκια των πιστωτικών καρτών, σχεδιάζει να επιβάλλει το υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Παράλληλα, σχεδιάζει ανάλογη ρύθμιση σε καταναλωτικά δάνεια, επιτόκια ηπερημερίας, καθώς και κατάργηση των προμηθειών για αναλήψεις από ΑΤΜ.

Σημειώνεται ότι ήδη σήμερα, η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε τη μείωση των επιτοκίων στο 8,75% για όλες τις αγορές που πραγματοποιούνται στην ελληνική αγορά μέσω των πιστωτικών της καρτών από 01.11.2009 μέχρι 28.02.2010, αυξάνοντας ταυτόχρονα για όλους τους ενήμερους πελάτες τα πιστωτικά τους όρια κατά 25%.

Ειδικότερα και σε ότι αφορά το πλαφόν στα επιτόκια των πιστωτικών τραπεζών, το μέτρο εξετάζεται να περιληφθεί στο ν/σ για τις ρυθμίσεις των χρεών των φυσικών προσώπων.

Η εισήγηση προβλέπει να λαμβάνεται υπόψη ο μέσος όρος των επιτοκίων των καρτών, τεσσάρων Ευρωπαϊκών κρατών συν ένα premium ύψους 3-4%. Σημειώνεται ότι το μέσο επιτόκιο των καρτών σε χώρες της ευρωζώνης που χρησιμοποιούν αυτό το σύστημα κυμαίνεται στο 10%-11%.

Ανάλογη ρύθμιση προωθείται για τα καταναλωτικά δάνεια και στα επιτόκια υπερημερίας για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των πιστωτικών καρτών.

Στο ν/σ σύμφωνα με πληροφορίες θα περιλαμβάνεται και ρύθμιση σύμφωνα με την οποία θα καταργείται η προμήθεια που πληρώνουν οι καταναλωτές όταν κάνουν ανάληψη από ΑΤΜ, μέσω πιστωτικής κάρτας.

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/553277/Article.aspx

ΚΑΙ ΠΑΡΤΕΣ ΚΑΤΩ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ...
ΤΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ ΚΆΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΧΑΝΟΝΤΑΙ...
[ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΕΥΘΕΊΑΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ!]

No comments: