26.11.09

Βγενόπουλος 26-11-2009



Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών κατέθεσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί ο εισαγγελικός λειτουργός, με αφορμή καταγγελίες του επιχειρηματία για τις άγονες αερογραμμές του Αιγαίου.
Εξερχόμενος του εισαγγελικού γραφείου ο κ. Βγενόπουλος είπε ότι ως πρώτος μάρτυρας κατέθεσε όλα τα γεγονότα και τα έγγραφα, που θα τον βοηθήσουν στο έργο του δικαστικού λειτουργού.

Παράλληλα άσκησε δριμύτατη κριτική στην ηγεσία του υπουργείου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι βάφτισαν πόρισμα-καταπέλτη την απόφαση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης «σε μια ατυχή και άκομψη προσπάθεια να επηρεάσουν τη Δικαιοσύνη και την κοινή γνώμη και να κλείσουν επικοινωνιακά μια υπόθεση που επί της ουσίας άρχισε σήμερα να διερευνάται».

Κατηγόρησε τους Δ.Ρέππα και Ν.Σηφουνάκη ότι «επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν ξύλινο πολιτικό λόγο, που πήρε μάλιστα παραληρηματικές διαστάσεις χωρίς να διστάσουν να υβρίσουν ακόμη και το νεκρό Αρχιεπίσκοπο».

Ο κ. Βγενόπουλος επέμεινε στα σχόλιά του περί σκανδαλώδους ανεπάρκειας των δυο υπουργών, λέγοντας ότι θα επανέλθει.

«Η γνώμη μου είναι ότι υπάρχουν ήδη στη σημερινή κυβέρνηση υπουργοί που έχουν πολιτική, γνωρίζουν το αντικείμενό τους και δουλεύουν σκληρά και με αρχές».

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1079076&lngDtrID=244

Marfin Investment Group SA, the investment fund backed by Dubai Financial LLC, plummeted 9.7 percent to 2.15 euros, the steepest decline on the Dow Jones Stoxx 600 Index of European shares.

Greek Stocks Slump as Banks Drop; ASE in Bear Market (Update1)

No comments: