26.11.09

Δικαστική νίκη των τραπεζών στη Βρετανία

Διπλή νίκη για τα τραπεζικά στελέχη στη Βρετανία, μετά την ευνοϊκή απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου υπέρ των πρόσθετων απολαβών τους, η οποία διασκέδασε τις ανησυχίες για περιστολή των υπέρογκων αμοιβών στον κλάδο.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των καταναλωτικών οργανώσεων μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας, η οποία δικαίωσε τις τράπεζες στη μακροχρόνια δικαστική διαμάχη σχετικά με τις πρόθετες χρεώσεις των λογαριασμών υπερανάληψης, οι οποίες ξεπερνούν σε αξία ξεπερνούν τα 10 δισ. λίρες. Οι προσδοκίες εκατομμυρίων πελατών να λάβουν επιστροφή των χρημάτων τους ναυάγησαν, καθώς οι προμήθειες κρίθηκαν νόμιμες.

Παράλληλα, η έκθεση του κορυφαίου τραπεζίτη Ντέιβιντ Γουόκερ, ο οποίος είναι επικεφαλής της κρατικής έρευνας σχετικά με την εταιρική διακυβέρνηση των τραπεζών στη Βρετανία «πάγωσε», παρά τις εξαγγελίες για δημοσιοποίηση των ονομάτων των πιο καλοπληρωμένων στελεχών του κλάδου.

Οι τράπεζες που ευνοούνται περισσότερο από τη δικαστική απόφαση είναι η Lloyds Banking Group και η Royal Bank of Scotland, καθώς απαριθμούν εκατομμύρια αλληλόχρεους λογαριασμούς έκαστη.

Πηγή: The Times

No comments: