27.11.09

Mobius: «Βλέπει» διόρθωση στις αναδυόμενες

Οι εξελίξεις στο Ντουμπάι αλλά και μία ακόμη σειρά αρνητικών δεδομένων μπορεί να οδηγήσουν σε «διόρθωση» τις αναδυόμενες αγορές, σύμφωνα με τον ειδικό επί του θέματος κ. Mark Mobius.

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV ο κ. Mobius υποστήριξε ότι τα προβλήματα στο Ντουμπάι, η υποτίμηση του νομίσματος του Βιετνάμ αλλά και η σωρεία αυξήσεων μετοχικών κεφαλαίων είναι τρεις αιτίες που μπορεί να οδηγήσουν σε διόρθωση των αναδυόμενων αγορών. «Αυτά τα φαινόμενα μπορεί να αναγκάσουν τις αγορές να «χαλαρώσουν» και να «μαζευτούν». Προβλέπω σημαντική διόρθωση μετά από μία μακρά περίοδο bull market».

Προσέθεσε, δε, ότι «μετά από μία τόσο ισχυρή bull market μία διόρθωση έως και 20% δεν θα πρέπει να θεωρείται παράλογη. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε για αυτή την πιθανότητα. Κανείς, πάντως, δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά το ύψος αλλά και το timing της διόρθωσης στις αναδυόμενες αγορές».

Σύμφωνα με τον κ. Mobius ενδεχόμενη χρεοκοπία του Ντουμπάι θα οδηγήσει σε φαινόμενο ντόμινο και θα ακολουθήσουν και άλλες ανά την υφήλιο.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/558245/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: