22.12.09

SG: Ελκυστικά ξανά τα ελληνικά ομόλογα από το α’ τριμ. 2010

Αισιόδοξη εμφανίζεται η Societe Generale για την ελληνική οικονομία, καθώς προβλέπει ότι πολύ σύντομα οι επενδυτές θα προσφύγουν στους ελληνικούς κρατικούς τίτλους και συνιστά την πώληση των συμφωνιών ανταλλαγής πιστωτικής αθέτησης (credit default swap) που αφορούν στη χώρα μας.

Ο γαλλικός τραπεζικός όμιλος εκτιμά ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας πρόκειται να σημειώσει τη μεγαλύτερη πτώση στην ευρωζώνη το 2010 και διατυπώνει τη βεβαιότητά του ότι η ελληνική κυβέρνηση και η ΕΕ θα καταλήξουν σε συμφωνία τον Ιανουάριο, καταρτίζοντας ένα νέο σχέδιο που θα περιλαμβάνει κριτήρια του Μάαστριχτ.

Πολύ πιθανό θεωρεί, επίσης, ότι σε ένα χρόνο από σήμερα η ελληνική κυβέρνηση θα έχει κατακτήσει το στόχο της για μείωση του ελλείμματος στο 9%, με αποτέλεσμα οι ελληνικοί τίτλοι να αποτελέσουν ξανά πόλο έλξης των επενδυτών, δεδομένου ότι διαθέτουν τη μεγαλύτερη διάρκεια μεταξύ των τίτλων στα υπόλοιπα κράτη μέλη της ευρωζώνης.

Επιπλέον, προσθέτει ότι το προσεχές έτος η Ελλάδα δεν θα αντιμετωπίζει πρόβλημα αυτοχρηματοδότησης, καθώς τα επιτόκια δανεισμού της θα έχουν μειωθεί σημαντικά σε σχέση με τα σημερινά.

Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, οι αναλυτές της SG εκτιμούν ότι οι πιέσεις στη χώρα μας θα ενταθούν έως το τέλος του έτους, ως αποτέλεσμα των υποτιμήσεων του ελληνικού χρέους από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης και της περιορισμένης ρευστότητας στις αγορές ομολόγων. Σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, πάντως, πιστεύει ότι από τον καινούργιο χρόνο οι επενδυτές θα πρέπει να τοποθετηθούν στους τίτλους του ελληνικού δημοσίου.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1758032

No comments: