28.1.10

Ισπανία: Προς έγκριση πρόγραμμα περικοπής δαπανών ύψους 50 δισ. ευρώ

Πρόγραμμα περιστολής δαπανών ύψους 50 δισ. ευρώ έως το 2013 αναμένεται να συζητήσει και να εγκρίνει σήμερα η ισπανική κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού εντός του στόχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα, επικαλούμενα πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση οι περικοπές εστιάζονται στην κεντρική και περιφερειακή διοίκηση. Η Ισπανίας, η οποία βρίσκεται σε βαθειά ύφεση που προκάλεσε η κατάρρευση της αγοράς ακινήτων, διαθέτει έλλειμμα στο δημόσιο τομέα που ξεπερνούσε το 11% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δώσει περιθώριο στην Ισπανία έως το 2013 να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ, επίπεδο που σύμφωνα με αναλυτές είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί χωρίς σημαντικές περικοπές δαπανών.

Η ανεργία στην Ισπανία αναμένεται να ανέλθει στο 20% αυτό το χρόνο, ενώ η κυβέρνηση έχει ήδη αυξήσει το επίδομα ανεργίας για πολλούς που δεν μπορούν να βρουν δουλειά.

http://www.capital.gr/News.asp?id=897198

________________________
Έτσι σκέφτονται και πράττουν οι πιο έξυπνοι επό εδώ - προετοιμάζουν για κάτι καλό...
Σκέφτονται σίγουρα πιο ώριμα και πιο πολιτικάντικα...

No comments: