25.1.10

ΟΔΔΗΧ: Άντληση 8 δισ. ευρώ από το 5ετές ομόλογο

Οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ θα αντλήσει η Ελλάδα από την έκδοση του 5ετούς κοινοπρακτικού ομολόγου, με την τελική τιμολόγηση να διαμορφώνεται σε mid-swaps συν 350 μονάδες βάσης, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ΟΔΔΗΧ , καθώς οι προσφορές ξεπέρασαν τα 25 δισ. ευρώ.
«Το βιβλίο προσφορών έφτασε τα 25 δισ. ευρώ, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα βιβλία που είχαμε ποτέ από πλευράς προσφορών», δήλωσε στο Reuters ο κ. Σπύρος Παπανικολάου, προσθέτοντας ότι «θα αντλήσουμε 8 δισ. ευρώ από την έκδοση».
Εν τω μεταξύ, αναλύτρια του οίκου αξιολόγησης Moody's δήλωσε σήμερα στην Reuters Insider TV ότι η ισχυρή ζήτηση για το 5ετές ελληνικό κοινοπρακτικό ομόλογο επιβεβαιώνει ότι η χώρα θα είναι σε θέση να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες φέτος.
«Ήταν πολύ σημαντικό να πάει καλά αυτή η έκδοση. Αυτό επιβεβαιώνει την εκτίμησή μας ότι η Ελλάδα σίγουρα θα είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει το χρέος της το 2010», ανέφερε η Sarah Carlson, επικεφαλής αναλύτρια της Moody's για την Ελλάδα.
Σημείωσε ακόμη ότι ότι η έκβαση της έκδοσης δεν αλλάζει την τρέχουσα πιστοληπτική αξιολόγηση Α2 και τις αρνητικές προοπτικές για την Ελλάδα, συμπληρώνοντας ότι το βασικό είναι η κυβέρνηση να υλοποιήσει το δημοσιονομικό της πρόγραμμα.
«Το βασικό για την Ελλάδα ουσιαστικά είναι η υλοποίηση. Πρόκειται για πολιτική όσο και οικονομική πρόκληση», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πηγή: Reuters

No comments: