31.1.10

Ακόμα έξι τράπεζες έκλεισαν στις ΗΠΑ

Έξι ακόμη τράπεζες στις ΗΠΑ έκλεισε χθες Παρασκευή η ρυθμιστική αρχή του χρηματοπιστωτικού τομέα στη χώρα, όπου οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης συνεχίζουν να είναι αισθητές.
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1771960

Χθες η ομοσπονδιακή εταιρεία ασφάλισης των καταθέσεων (FDIC), που επέχει ρόλο ρυθμιστικής αρχής στη χώρα, ανακοίνωσε ότι πτώχευσαν οι First Regional Bank (Λος Άντζελες, Καλιφόρνια), Florida Community Bank, First National Bank (Τζόρτζια), American Marine Bank (Ουάσινγκτον), Marshall Bank (Μινεσότα) και Community Bank and Trust (Τζόρτζια). Ετσι ο συνολικός αριθμός των τραπεζών που έχουν κλείσει φέτος στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε στις 15.

Η FDIC αναμένει ότι το 2010 θα σημειωθεί η κορύφωση των πτωχεύσεων τραπεζών συνεπεία της οικονομικής κρίσης. Το 2009 έκλεισαν 140 τράπεζες, έναντι 25 το 2008 και τριών το 2007. Η ρυθμιστική αρχή προβλέπει ότι η ανάκαμψη του τομέα θα καθυστερήσει σε σχέση με την υπόλοιπη οικονομία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το συνολικό κόστος των πτωχεύσεων τραπεζών θα φθάσει τα 100 δισ. δολάρια την περίοδο από το 2009 έως το 2013.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1771968

___________

Tελικά, το μαθαίνουμε Σάββατο γιατί τις κλείνουν Παρασκευή... Λογικό είναι, στις ημέρες αργίας να κάνουν ότι χρειαστεί, συνήθως για τη μεταφορά τους σε άλλες τράπεζες.

No comments: