28.1.10

Le Monde: Έτοιμοι να βοηθήσουν την Ελλάδα οι Ευρωπαίοι εταίροι

Έτοιμοι να απλώσουν χείρα βοηθείας στην Ελλάδα είναι οι Ευρωπαίοι εταίροι, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Le Monde».

Η γαλλική εφημερίδα αναφέρει ότι διάφορες κυβερνήσεις της ευρωζώνης –μεταξύ των οποίων η Γαλλία και η Γερμανία– είναι διατεθειμένες να συνδράμουν την Ελλάδα εάν η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει μεγαλύτερες προσπάθειες προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης των οικονομικών της.

Στους τρόπους τους οποίους σκέφτονται οι Ευρωπαϊοι για να βοηθήσουν τη χώρα μας περιλαμβάνεται η σύναψη διμερών δανείων μεταξύ της ελληνικής και διαφόρων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων ή η χρήση διαρθρωτικών κεφαλαίων της ΕΕ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η «Le Monde» επικαλείται «διάφορους ανώτατους αξιωματούχους», οι οποίοι δηλώνουν ότι η ΕΕ θα βοηθήσει την Ελλάδα εφόσον αυτή επιδείξει ανάλογη υπευθυνότητα.

Mετά την παραπάνω είδηση, το πριμ που ζητούσαν οι επενδυτές για διακράτηση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου έναντι του γερμανικού ομολόγου αναφοράς Bund συρρικνώθηκε στις 363 μονάδες βάσης από τα ιστορικά υψηλά των 393 μονάδων βάσης στα οποία είχε αναρριχηθεί νωρίτερα.

«Η μεταστροφή οφείλεται στα άρθρα στην Le Monde και στον Economist για διάσωση της Ελλάδας από την ΕΕ», δήλωσε στο Reuters διαπραγματευτής ομολόγων στο Λονδίνο.

«Η Ελλάδα υποχωρεί πάλι από τα υψηλά επίπεδα αλλά ο όγκος είναι πολύ αδύναμος», πρόσθεσε.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1771109

_____________

Κάπως έτσι είναι το παιχνίδι:

α. θα μείνετε αβοήθητοι ή δεν βρήκατε επενδυτές ή δε θέλετε βοήθεια; θα πληρώσετε μ.ο. +3,5% ++

β. θα σας βοηθήσουν ή βρήκατε επενδυτές; μας φτάνουν όσα έχουμε...

update

β. θα σας βοηθήσουν; θα πληρώσετε για τα υπόλοιπα μ.ο. +3,5% ++

τομπολα

No comments: