26.1.10

Reuters: Νέα αύξηση αποθεματικών για δύο κινεζικές τράπεζες

Σε αύξηση των κεφαλαιακών τους αποθεμάτων αναγκάζονται να προβούν δύο κινεζικές τράπεζες από σήμερα, κατ’ εντολή του Πεκίνου, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

Το Πεκίνο εξέδωσε εντολή προς τις τράπεζες China Citic Bank Corp. και Industrial & Commercial Bank of China Ltd. να αυξήσουν το συντελεστή ελάχιστων αποθεματικών κατά 50 μονάδες βάσης.

Στις 12 Ιανουαρίου, η κεντρική τράπεζα του Πεκίνου είχε ήδη ζητήσει από όλες τις τράπεζες της χώρας, ανεξαιρέτως, να αυξήσουν το συντελεστή ελάχιστων αποθεματικών κατά 50 μονάδες βάσης.

Σύμφωνα με δήλωση του Λίου Μινγκάνγκ, προέδρου της εποπτικής αρχής του τραπεζικού συστήματος της χώρας, την περασμένη εβδομάδα ζητήθηκε από τις τράπεζες που δεν πληρούν τις απαιτήσεις κεφαλαιακής επάρκειας να περιορίσουν το δανεισμό.

Οι κινεζικές τράπεζες έχουν «παγώσει» την εκταμίευση νέων δανείων μετά τις 19 Ιανουαρίου, σύμφωνα με σημερινό άρθρο του Ντονγκ Τάο, οικονομολόγου της Credit Suisse Group AG. «Το πάγωμα των πιστώσεων ενδέχεται να προκαλέσει “άσκοπη” μείωση του δείκτη μεταποίησης τον τρέχοντα μήνα», υποστηρίζει ο κ. Τάο.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1769892

No comments: