26.2.10

Γ. Παπανδρέου: Οι θυσίες θα πιάσουν τόπο

Τη διαβεβαίωση ότι οι θυσίες των πολιτών «θα πιάσουν τόπο» έδωσε από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα με αφορμή την επερχόμενη λήψη πρόσθετων μέτρων και το ενδεχόμενο άρσης της μονιμότητας στο δημόσιο.

«Θα βγούμε από την κρίση με το κεφάλι ψηλά. Σίγουρα οι Ελληνες μπορούμε καλύτερα και θα τα καταφέρουμε», τόνισε ο Γ. Παπανδρέου και πρόσθεσε πως αν η οικονομία μας κατέρρεε, τα πρώτα θύματα θα ήταν τα ασθενέστερα στρώματα. «Αυτό που διασφαλίζουμε», συνέχισε ο Πρωθυπουργός, «είναι ότι όλοι θα συμβάλουν αναλογικά, δεν θα πληρώσουν την κρίση αυτοί που έχουν τη λιγότερη ευθύνη για τη δημιουργία της. Οι έχοντες και κατέχοντες θα αναλάβουν αυξημένο βάρος».

«Αν δεν κάνουμε τις βαθιές τομές σήμερα τότε αύριο και πάλι η κρίση θα έχει πνίξει τη χώρα μας και πάλι ο λαός θα κληθεί να πληρώσει τα σπασμένα ενός κατεστημένου», ξεκαθάρισε και είπε: «Καμία άλλη χώρα δεν θα πληρώσει για τα χρέη τα δικά μας. Είναι θέμα τιμής να διορθώσουμε μόνοι μας τα του οίκου μας».

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1782592

Ανοικτό το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων

«Ούτε παραιτούμαστε των δικαιωμάτων μας, ούτε παρασυρόμαστε από την επικαιρότητα και την προβοκάτσια ενός εντύπου», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. για το θέμα της διεκδίκησης των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων.

Στο Βερολίνο στις 5 Μαρτίου ο Γ. Παπανδρέου

κατόπιν προσκλήσεως της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ.

_________________
Όσο και αν κάποιοι ενοχλούνται από τις εγχώριες αναφορές (ίσως είμαι και εγώ απ' αυτούς) για τις γερμανικές αποζημιώσεις, η αναφορά στους δύο παγκοσμίους πολέμους ίσως είναι ακόμα στο πίσω μέρος του μυαλού του κάθε γερμανού, ο οποίος αισθάνεται ενοχές για το παρελθόν του, όσο - πιθανότατα - φοβάται ακόμα τον κίνδυνο του υπερπληθωρισμού που αντιμετώπισε η χώρα του και ήταν από τις αιτίες πολέμου.

No comments: