28.3.10

Με 15 ξενοδοχεία ο όμιλος Aquis Hotels and Resorts

Δύο νέα ξενοδοχεία ενέταξε στο δυναμικό του ο ξενοδοχειακός Ομιλος Aquis Hotels and Resorts. Προχώρησε σε συμφωνία μακροχρόνιας μίσθωσης των πολυτελών ξενοδοχείων Miramare Wonderland στη Ρόδο και Arina Sand στην Κρήτη, τα οποία είναι ιδιοκτησίας της κ. Τζίνας Μαμιδάκη και της κ. Μαριλένας Μαμιδάκη αντίστοιχα. Με την απόκτηση των ανωτέρω μονάδων ο όμιλος αριθμεί, ήδη, 15 ξενοδοχεία, εκ των οποίων έξι στη Κέρκυρα, επτά στη Κρήτη και από ένα στη Κω και στη Ρόδο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο όμιλος βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία για την ένταξη και άλλων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων υψηλών κατηγοριών υπό την επιχειρηματική του ομπρέλα.

Η Aquis ολοκληρώνει έως το τέλος του τρέχοντος μηνός τις ανακαινίσεις τριών ξενοδοχείων της στην Κρήτη, του Aquis Silva Beach Hotel, του Aquis Zorbas Village και του Aquis Bella Beach. Η συγκεκριμένη επένδυση ξεπερνάει τα 15 εκατ. ευρώ. Αρκετές από τις μονάδες της Aquis, ειδικά στην Κέρκυρα, ανοίγουν τις πόρτες τους από την 1η Απριλίου. Ο Ομιλος Aquis, στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, απέσπασε από τον Τουριστικό Οργανισμό TUI Αγγλίας το Χρυσό Βραβείο στο ξενοδοχείο της στην Κέρκυρα Aquis Agios Gordios Beach Hotel, για τα υψηλά ποσοστά που είχε όσον αφορά την ικανοποίηση των πελατών της.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyepix_1_27/03/2010_395604

___________________________

[Οι παρακάτω λεξούλες είναι αφιερωμένες στον Ανέστη για το σχόλιό του]

Τι γίνεται σήμερα: ο πράκτορας [πχ Aquis ή TUI] αγοράζει δωμάτια από τα ξενοδοχεία (υπάρχουν 3-4 τρόποι αγοράς) προς πχ €30/δωμάτιο. Δεν μας ενδιαφέρει πόσο τα πουλάει - το κέρδος του.

Πλέον, όπως διαβάζουμε στο άρθρο, o πράκτορας έχει στη κατοχή του τα ελληνικά ξενοδοχεία, δηλαδή κατέχει το ίδιο το κέρδος που είχε προηγουμένως ο Έλληνας ιδιοκτήτης (ο οποίος τώρα παίρνει ενοίκιο για τα ξενοδοχεία που πάει κατευθείαν πχ στην Ελβετία αλλά αυτό δεν μας ενδιαφέρει). Ο πράκτορας τώρα μπορεί να γράψει στα βιβλία της επιχείρησης ότι πούλησε προς €25/δωμάτιο, ας πούμε ότι είναι αυτή η τιμή κόστους του, όσο να πληρωθεί το προσωπικό και να γίνουν οι απαραίτητες ετήσιες εργασίες.

ΤΑ €5 ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΟ ΕΝΟΙΚΙΟ - ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΑΝΕΙ ΕΣΟΔΑ.

No comments: