28.4.10

Κάτω από το 1,32 δολ. το ευρώ

Κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα ενός έτους διαπραγματεύθηκε το ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα έναντι του δολαρίου εν μέσω ανησυχιών ότι τα προβλήματα από το έλλειμμα θα επεκταθούν σε όλη την Ευρώπη, μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας στο «junk» - «σκουπίδια» - από την Standard & Poor's και κατά δύο βαθμίδες της Πορτογαλίας.

Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, το οποίο σημείωσε τις μεγαλύτερες απώλειες σε ένα έτος έναντι του δολαρίου χθες, πλησίασε τα χαμηλότερα επίπεδα πέντε εβδομάδων έναντι του γιέν [JPY=X] Σχετικά άρθρα καθώς ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Ζαν-Κλοντ Τρισέ ετοιμάζεται να συναντηθεί με Γερμανούς αξιωματούχους μετά την αντίστασή τους να στηρίξουν την Ελλάδα. Η βρετανική λίρα διαπραγματεύθηκε κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα μιας εβδομάδας έναντι του γιέν εν μέσω ανησυχιών ότι οι εκλογές την επόμενη εβδομάδα θα αναδείξουν στη Βρετανία μία κυβέρνηση χωρίς την απαραίτητη στήριξη του κοινοβουλίου να μειώσει το μεγαλύτερο έλλειμμα μεταξύ των χωρών-μελών του G7

Το ευρώ διαπραγματεύθηκε στο 1,3192 ανά δολάριο στις 10:51 π.μ. στο Τόκιο μετά την υποχώρησή του νωρίτερα στο 1,3145, τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 29 Απριλίου του 2009, από 1,3175 που ήταν χθες στη Νέα Υόρκη. Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα των 16 χωρών-μελών της Ευρωζώνης διαπραγματεύθηκε στα 122,90 γιέν από 122,88 γιέν, μετά την υποχώρησή του στα 122,37 γιέν, τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 25 Μαρτίου.

Η στερλίνα [GBP=X] Σχετικά άρθρα διαπραγματεύθηκε στα 142,18 γιέν από 142,37 γιέν χθες, όταν άγγιξε τα 141,61, τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 20 Απριλίου.

Ο Τρισέ και ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ , Ντομινίκ Στρος-Καν, θα ενημερώσουν σήμερα το μεσημέρι τους Γερμανούς βουλευτές στο Βερολίνο για την οικονομική βοήθεια ύψους 45 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, η οποία βρίσκει αντίθετη τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης. Το πακέτο οικονομικής στήριξης Ευρωπαϊκής Ενωσης-ΔΝΤ χρειάζεται την έγκριση της Γερμανίας.

H πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας υποβαθμίστηκε τρεις βαθμίδες στο ΒΒ+ από την S&P. Είναι η πρώτη φορά που μέλος της Ευρωζώνης χάνει την επενδυτική του θέση, από την υιοθέτηση του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος το 1999. Επίσης ο οίκος αξιολόγησης προειδοποίησε τους κατόχους ομολόγων ότι μπορούν να ανακάμψουν το ελάχιστο έως 30% της αρχικής τους επένδυσης εάν η χώρα αναδιαρθρώσει το έλλειμμά της. Η πιστοληπτική ικανότητα της Πορτογαλίας υποβαθμίστηκε κατά δύο βαθμίδες στο Α-.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1808740

No comments: