30.4.10

Στους επικεφαλής των τραπεζών στρέφεται τώρα ο Β.Σόιμπλε

Συνάντηση με τους επικεφαλής των γερμανικών τραπεζών αυτό το Σαββατοκύριακο επιδιώκει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, προκειμένου να τους παροτρύνει να επενδύσουν στο ελληνικό χρέος, γράφει σήμερα η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, ο κ. Σόιμπλε έχει προγραμματίσει τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους επικεφαλής των κυριότερων πιστωτικών ιδρυμάτων της Γερμανίας, κατά πάσα πιθανότητα την Κυριακή, αφού δηλ. θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις και θα έχουν οριστικοποιηθεί οι λεπτομέρειες του προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα.

Επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στη γερμανική κυβέρνηση, η Handelsblatt υποστηρίζει πως επιδίωξη του Γερμανού ΥΠΟΙΚ είναι να αποσπάσει την εθελοντική δέσμευσή τους για την αγορά ελληνικών ομολόγων ως μέτρο σταθεροποίησης της αγοράς.

Ερωτηθείς σχετικά ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ δήλωσε άγνοια για την εν λόγω πρωτοβουλία, σημειώνοντας: «Αν οι τράπεζες θέλουν να αναμιχθούν, αυτό είναι καλό, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη κυβέρνηση».

Σε κάθε περίπτωση, όπως επισημαίνει η Handelsblatt, το Βερολίνο επιδιώκει την εμπλοκή των τραπεζών στο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, σε μία στιγμή που η γερμανική κοινή γνώμη είναι κάθετα αντίθετη στην παροχή βοήθειας στην Αθήνα. Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Dimap, που παρουσιάστηκε την Παρασκευή στο τηλεοπτικό κανάλι NTV, σε ποσοστό 53% οι Γερμανοί πολίτες δηλώνουν έτοιμοι να προστρέξουν σε βοήθεια της Ελλάδας, αλλά μόνο αν οι γερμανικές τράπεζες εμπλακούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στην επιχείρηση διάσωσης.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1810176

___________________________

Παρατηρούμε τους προφανείς λόγους καθυστέρησης της συμφωνίας ΔΝΤ-Ελλάδας: δεν υπάρχουν καθόλου επενδυτές....

Και αυτό δείχνει πολλά...

No comments: