30.4.10

Τούρκος κεντρικός τραπεζίτης: Η κρίση στην Ελλάδα δεν θα μας επηρεάσει βραχυπρόθεσμα

«Η κρίση στην Ελλάδα δεν θα επηρεάσει βραχυπρόθεσμα την Τουρκία» δήλωσε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας Ντουρμούς Γιλμάζ.

«Η Τουρκία ενδέχεται να επηρεασθεί σε δεύτερο ή τρίτο στάδιο» σημείωσε απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στην Άγκυρα, όπου παρουσίασε τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στην Τουρκία.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη γειτονική χώρα, ο κ. Γιλμάζ εκτίμησε ότι οι εξελίξεις στην Ελλάδα θα επηρεάσουν κυρίως την Ε.Ε., και έμμεσα μετά τα Βαλκάνια. «Σε δεύτερο και τρίτο στάδιο μπορεί να επηρεασθούν οι εξαγωγές μας» εξήγησε.

Επισήμανε πάντως πως «η Ε.Ε. και οι ενδιαφερόμενοι φαίνεται ότι λαμβάνουν τα απαιτούμενα μέτρα» και εξέφρασε την απόψη πως κάθε καθυστέρηση στη λήψη μέτρων, αυξάνει το κόστος της κρίσης.

Απαντώντας σε περαιτέρω ερωτήσεις για την υποβάθμιση της δανειοληπτικής ικανότητας της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, τόνισε ότι «όλα αυτά δείχνουν για μια ακόμη φορά τη μεγάλη σημασία, που έχει η οικονομική πειθαρχία». «Το μάθημα που πρέπει να πάρουμε εμείς από όλα αυτά είναι ότι θα πρέπει να προστατεύουμε τα οφέλη που εξασφαλίσαμε πληρώνοντας ένα πολύ υψηλό αντίτιμο».

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1810258

No comments: