27.4.10

Μεγάλες απώλειες στη Wall με το "βλέμμα" στον ευρωπαϊκό Νότο

Κοντά στα χαμηλά της ημέρας ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τον βιομηχανικό Dow Jones να "χάνει" τις 11.000 μονάδες σημειώνοντας απώλειες άνω των 200 μονάδων εν μέσω ανησυχιών για πιθανή ανεξέλεγκτη επέκταση της κρίσης του κρατικού χρέους στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου με απρόβλεπτες συνέπειες για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Ο Dow Jones με απώλειες 213 μονάδων γνώρισε την μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τις 4 Φεβρουαρίου, ενώ με πτώση άνω του 2% ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές ο Nasdaq και ο S&P 500.

Το πρόβλημα των κρατικών ομολόγων επανέφερε σήμερα στο προσκήνιο η υποβάθμιση της Ελλάδας και της Πορτογαλίας από την Standard & Poor΄s, ενώ την ίδια στιγμή τόσο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα όσο και ο πρόεδρος της Federal Reserve εξέφρασαν την ανησυχία τους για την διόγκωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και την εκτόξευση του κρατικού χρέους.

"Αυτό που οδήγησε στο πρόβλημα των μεγάλων ελλειμμάτων είναι ότι για πολλά χρόνια οι πολιτικοί στην Ουάσινγκτον προτιμούσαν να αναβάλουν δύσκολες πολιτικές αποφάσεις, ενώ απέφευγαν να πουν τις σκληρές αλήθειες για τη φύση του προβλήματος", υπογράμμισε σήμερα σε ομιλία του ο Μπαράκ Ομπάμα.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Fed, Ben Bernanke υπογράμμισε ότι η αμερικανική κυβέρνηση πρέπει άμεσα να καταρτίσει ένα αξιόπιστο σχέδιο μείωσης του ομοσπονδιακού ελλείμματος και του χρέους προκειμένου να μην θέσει σε κίνδυνο την ανάκαμψη της οικονομίας.

http://www.capital.gr/Wall.asp?id=955594

LatAm stocks hit hard after cut in Greece, Portugal ratings

Latin American stocks slid Tuesday as ratings cuts on the sovereign debt of Greece and Portugal heightened investor worries that the countries' economic troubles may end up hurting economies worldwide.

Brazil's equity benchmark, the Bovespa, led declines in the region with its drop of 2.4%. The decline pushed the Bovespa into the red on a year-to-date basis.

Mexico's IPC fell 2.2%, Argentina's Merval fell 2% and Chile's IPSA lost 0.7%.

http://www.marketwatch.com/story/brazil-mexico-stocks-slide-as-risk-aversion-rises-2010-04-27?siteid=yhoof

No comments: