26.5.10

Αύξηση 29% στα καθαρά κέρδη της Τράπεζας Κύπρου το πρώτο τρίμηνο του 2010

Η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε την Τετάρτη αύξηση 29% των καθαρών κερδών πρώτου τριμήνου και διατήρησε τον στόχο της για κέρδη έως 400 εκατ. ευρώ φέτος.

Η τράπεζα είπε ότι τα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 79,4 εκατ. ευρώ ή 81 εκατ. ευρώ κέρδη διανεμόμενα στους μετόχους, από 62,12 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2009, τα καθαρά κέρδη του ομίλου αυξηθήκαν 67%.

Τα καθαρά έσοδα τόκων αυξήθηκαν κατά 33% στα 242 εκατ. ευρώ.

«Λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2010 και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, ο όμιλος εκτιμά ότι θα επιτύχει ικανοποιητική κερδοφορία για το έτος 2010 (...) ο όμιλος εκτιμά ότι τα κέρδη μετά φόρων θα κυμανθούν μεταξύ 300 και 400 εκατομμυρίων ευρώ με θετική συνεισφορά από όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιείται», ανέφερε η τράπεζα σε ανακοίνωσή της.

Τα καθαρά κέρδη από την αγορά της Ρωσίας, όπου η τράπεζα ξεκίνησε να προσφέρει όλη την γκάμα των τραπεζικών εργασιών το 2008, αυξήθηκαν κατά 116% σε ετήσια βάση. Η περαιτέρω οικονομική ανάκαμψη στη Ρωσία αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντική αύξηση των χορηγήσεων στη χώρα, σύμφωνα με τη διοίκηση της τράπεζας.

Τα καθαρά κέρδη από τις δραστηριότητες στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 44% σε ετήσια βάση (στα 10 εκατομμύρια μετά φόρων), ενώ τα καθαρά κέρδη από την Κύπρο ενισχύθηκαν 12%.

Σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος του Συγκροτήματος, Ανδρέας Ηλιάδης, επισήμανε ότι σε μία περίοδο, κατά την οποία η διεθνής και η ελληνική οικονομία αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη κρίση, τουλάχιστον μεταπολεμικά, η Τράπεζα Κύπρου, διαθέτοντας ισχυρή ρευστότητα και υγιή δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας, μπορεί να στηρίζει τους πελάτες της.

«Στις δύσκολες αυτές στιγμές, η Τράπεζα Κύπρου αποδεικνύεται αντάξια της εμπιστοσύνης, της αξιοπιστίας και της ασφάλειας. Λειτουργώντας ανέκαθεν με μέτρο και σύνεση, και ακολουθώντας μία ορθολογιστική και ισορροπημένη πολιτική με ιδιαίτερη έμφαση στη σωστή διαχείριση κινδύνων, μπορεί να συνεχίζει ταυτόχρονα και την αναπτυξιακή πορεία της, επιτυγχάνοντας ικανοποιητική κερδοφορία και στο πρώτο τρίμηνο του 2010», είπε ο κ. Ηλιάδης.

Newsroom ΔΟΛ

No comments: